HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) blizzard (10) Blizzard (3) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Halo 4 - Forward Unto Dawn - megnéztük

2012.11.06. 02:31 DeadMan

Pontosabban, én képviseltem a Csigafasz Team-et a különleges vetítésen, ami az éjszakai műszak közepén a youtube-on zajlott :) Nade csapjunk bele a Master Chief-be (durvább spoilerektől mentesen)!

 10495-offsite_resizing_halo4_forward_unto_dawn.jpg

 

Szóval ez a Forward Unto Dawn egy 5 részes websorozat, ami egyrészt a vészesen közelgő Halo 4-et hivatott promótálni, másrészt pedig egy újabb óvatos kísérlet arra, hogy mennyit lehetne még fejni a tehenet mennyire lenne igény egy élőszereplős Halo produkcióra. Mert azzal bezony úgy vagyunk, mint Pista bácsi az antiszemitizmussal...

A sztori nincs túlbonyolítva, mégis két időszálon fut. Gondolom azért, mert aki járatos a Halo univerzumban, az egyből tudja, mikor hol járunk az időben, aki pedig kevésbé, az úgyis csak pislog majd.

Halo-4-Forward-Unto-Dawn-Cortana.jpg

Minden rész elején egy-egy pillanatképet kapunk a bekattanás küszöbén álló Cortana vagina monológjából, miközben mindannyiunk kedvenc mesterszakácsa a hibernáltak békés álmát alussza. Ez kábé a Halo 4 felütése akarna lenni, ez az idővonal azonban csak a cselekmény keretét adja. A sztori ugyanis jópár évvel a Halo első része, sőt még a Halo Wars történései előtt játszódik (bezony ám :)). Aki olvasta a Reach bukását feldolgozó könyvet, az elejtett félszavakból erre hamar rá fog jönni.

halo-4-forward-unto-dawn-cadets-1020_0_standard_520_0.jpg

A sztori középpontjában pár idióta kadét áll, akik az erdőben futkosnak paintballpuskákkal, és vidáman élik a tinédzserek kiskatonák életét, amíg egy idegen faj támadása meg nem zavarja őket a nagy büdös semmiben. Bizony, itt finoman utalok rá, hogy a sorozat formátum nem tökéletesen működik az első 2-3 részben, mert sajnos ezekben nem sok érdemleges dolog történik. Persze, egy közel másfél órás filmben ez így van jól, meg kell ismernünk a karaktereket, környezetüket. Viszont ha már szétszabdalják a filmüket úgynevezett epizódokra, akkor azoknak nem ártana magukban is kicsit jobban megállniuk a helyüket. Emiatt pontot levonni nem érdemes, viszont így javaslom mindenkinek, hogy ha teheti, egyben nézze meg a részeket. Úgy egész szép kerek élményt kap. És a lassabb kezdés után, ahogy megérkeznek a Covenantos fiukák, no meg betoppan Chief, eléggé jól beindul a buli.

Halo-4-Forward-Unto-Dawn.jpg

Chief mellett rövid cameo elejéig megjelenik Kelly és Fred is, velük szintén az olvasottabb rajongóknak akartak kedvezni. Egyébként is sok érdekes apróságot rejtettek el a részekben, amiket a mindenttudó fanok biztos kiszúrnak majd egytől-egyig. Nekem, mint egyszerű Halo univerzum és soundtrack kedvelőnek, csak egy részüket sikerült, de elmondható, hogy érződik a sorozaton, hogy gazdag univerzum van mögötte.

 halo-mega-block-forward-unto-dawn-2.jpg

Merchandising, you say...

Most pedig a teljesség igénye nélkül egy kis kritika: a színészek hozzák az elfogadhatót, az effektek jók, a díszletek sem lennének rosszak, ha többet látnánk belőlük. Nade ne feledjük, minden bizonnyal kis költségvetésből dolgoztak az alkotókl Ahhoz képest a CGI kifejezetten kellemesre sikerült, bár azért eléggé feltünően igyekeznek az éjszakai harci jelenetekkel elfedni a költségvetés hiányosságait. A sztori nem sikerült rosszul, bár semmi különleges, már-már klisésnek mondható. Halo fanok imádni fogják, sci-fi fanok szeretni, az átlag néző pedig kedvelheti, de ezt mindenkinek a saját lelkiismeretére bíznánk:

 

 

 

 

 

Összefoglalva egy jól sikerült websorozat a Forward Unto Dawn (bár a világot nem fogja megváltani), és nem sértődnénk meg, ha a jövőben még lenne szerencsénk hasonló alkotásokhoz.

Kis lábjegyzetként ideszúröm még, hogy ha már így rákattantam a játékokon alapuló websorozatokra, épp a Fallout: Nuka Break közepénél járok. Ha jók lesztek, arról is lehet majd egy kis szösszenet.

Take-a-Nuka-Break.jpg

Na addig is jót ne halljak!

Szólj hozzá!

Címkék: halo 4 forward unto dawn

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr1004892936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása