HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) blizzard (10) Blizzard (3) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Star Wars a tévében

2011.12.09. 14:44 DeadMan

Nem, most nem a retek klub és a prof. Vezekényi Lacika tv nyári matinéire gondolunk, hanem annak járunk utána, milyen lehetőségeket rejt az SW világának kisképernyőre implementálása, és mennyire sikerült eme lehetőségeket kihasználni.


Lucas mester ugye már hosszú évek óta ül egy élőszereplős tévésorozat tervezeten. Erre azonban később majd még visszatérünk (vagy nem:)), most inkább azt nézzük meg, eddig milyen dicsőséges listával rendelkezik a Star Wars frencsájz tévéfronton:

Öhm... The Clone Wars, és...öhm, The Clone Wars.

Hú, hát ez aztán tartalmas lista volt:)

Öröm az ürömben, hogy a két Clone Wars cím ténylegesen 2 külön sorozatot takar. Az első, a 2003-as rajzfilmsorozat, melyet a Dexter laboratóriumáért is felelős Genndy Tartakovsky készített.

A végeredmény felemás lett, a karikatúraszerű karakterábrázolás, és a lassan amúgy is szuperhősbe átmenő jedik képességeinek eltúlzása nem nagyon jött be. Azonban a pörgős akció és az ötletes ellenfelek (Grievous tábornok is itt debütált többek között, Ventress-el együtt) végeredményben kifejezetten nézhetővé tették, és még a rendkívül rövid részekben az akciót összetartó ultraminimális sztori is értelmesebb volt, mint az előzménytrilógiából bármi (bár ez inkább az utóbbit minősíti). Nagy SW fanoknak fanyalgás ide vagy oda, azért kötelező darab.

Na de haladjunk tovább. A rajzolt The Clone Wars sorozatot követte 2008-ban először egy mozifilmmel, majd utána sorozattal egy CG animált verzió. Sajnos megjelenésében eléggé hajaz az eredeti sorozat nem túl részletes ábrázolásmódjára, viszont a hatalmas, cinematikus csaták néha egészen jó látványorgiát nyújtanak. Csak a karakterek ne lennének baltával faragva.

Egyébként elmondható erről az inkarnációról is, hogy eléggé vegyesre sikerült. Van jó pár gagyi, vagy érdektelen rész (ha meglátjátok Jar Jar-t, meneküljetek:)), ugyanakkor a lassan 3 és fél évad alatt kaptunk néhány igazán jó Star Wars történetet is, továbbá valami számomra megmagyarázhatatlan módon helyenként nagyon jól sikerül hozni az autentikus, eredeti trilógia hangulatot.

Szintén nagy pozitívum, hogy a filmekből egy nyavajgós alfahímnek megismert Anakin Skywalker karaktere már kinézetre is (a karikatúraszerű ábrázolás ellenére) valahogy értelmesebbnek tűnik, továbbá a The Clone Wars sorozatban maga a karaktere is jól eltalált. Erről az Anakin Skywalkerről tényleg elhisszük, hogy a klónháború egyik legnagyobb hőse.

De a legnagyobb érdeme a sorozatnak az, amiről a nevét kapta: vagyis a klónok.

Rex századossal az élen jó pár klónkatonát megismerhetünk, és hát mit mondjak, nem lehet nem szeretni őket. Némelyikük kissé merev, a parancsokhoz mindenáron ragaszkodó, de ők a sorozat igazi hősei, akik fénykard és mindenféle "mágia" nélkül rohannak be a húsdarálóba, a Köztársaságot védelmezve. Más kérdés, hogy a 66-os parancs nevű érdekes agymosás után mi is lesz belőlük...

Na ennyit a Star Wars tévés vetületéről. sajnos más említésre méltó dologgal nem szolgálhatunk.


Mint azt korábban már említettem, tervbe van véve egy élőszereplős sorozat is, ami elvileg a 2 trilógia közötti időszakban játszódna, de ennél többet sajnos nem tudni róla. George papa pedig határozatlan időre el is napolta a projektet, arra panaszkodva, hogy az általa elvárt színvonalon megcsinálni túl drága lenne. Szegényem, biztos az ág is húzza, azért nincs pénze rá. Pedig pont ez lenne a legjobb lehetőség, hogy a kiábrándult fanokat visszarántsák az SW univerzumba (a clone wars rajzfilmsorozatok is értek el részleges sikereket ezen a téren). De ugye úgy lenne jó, ha Lucas csak a pénztárcáját nyitná, a sztorit, rendezést pedig hozzáértő emberekre bízná, mert bizony az új trilógiájával számomra megmutatta, hogy alkotóként fölötte már eljárt az idő.

Nektek mi a véleményetek erről az egészről? Érdemes nézni a The Clone Wars sorozatot? Kell nekünk élőszereplős sori? Írjátok le nyugodtan véleményeteket, majd moderálom őket:D

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat star wars the clone wars star wars hét

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr133451011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása