HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

10 Star Wars karakter, akiket csak az igazi fanok ismernek

2011.12.05. 16:32 DeadMan

Ha azt mondom Luke Skywalker, gondolom még a legnagyobb antikockák is azért tudják, hogy kiről van szó. Ugyanígy elmondható, hogy mindenki ismeri a jediből az Onedin Kennedy-t. sok olvasónk viszont talán úgy érzi, ismeretei eme univerzumról mélyrehatóbbak ennél.

Vágjunk is bele a lecsóba űberkocka módra, és finomkodások helyett kezdjük a dolgok legmélyén. Gyengébb idegzetűek, kik az SW univerumot a filmekből ismert módon akarják megtartani emlékezetükben, inkább itt hagyják abba az olvasást:)

Betéve tudod az Episode 4 szövegkönyvét? Tarkinnak nevezted el az elsőszülőtt fiad? Úgy érzed, űberstarwars-kocka vagy?

Meglátjuk!

Sokakkal ellentétben, az igazi SW fan tudja, hogy az univerzum jóval többől áll, mint a 6 mozifilm. (Ne aggódjatok, nem a Holiday Special-re gondolunk, az egy külön misét megérne :)) Mert bizony, a régi, eredeti trilógia, és az előzménytrilógia csupán egy kis szelete az azóta már önálló életre kelt Star Wars sagának. Hogy ez jó, vagy rossz dolog, azt mindenki döntse el saját magának. Személyes véleményem, hogy az elvétve felbukkanó tényleg jól megalkotott gyöngyszemek (Thrawn trilógia, valaki?) jobbára ellensúlyozzák a Lucas úrfi pénzhajhászata hevében napvilágot látott ezernyi mocskot, amikre rányomták a Star Wars logót, hadd vegye a barma nép. Nézzük most meg, milyen új, említésre méltó karakterekkel gazdagodott a Star Wars világa a fenti jelenségnek köszönhetően (melyek nevét az egyszerű mozibajáró néző talán soha nem is fogja hallani):

1. Kyle Katarn


Kezdjük valami könnyűvel. Őt azért mindenkinek illik ismerni, aki egy kicsit is gamer kocka. Kyle Katarn, egykori birodalmi rohamosztagos, majd később Luke hathatós tanításának ellenére köszönhetően Jedi lovag. Jó arc az öreg, nem tagadjuk, a jedi doktrinák és tanítások azonban nem igazán hatják meg. Nem nagyon foglalkozik mindenféle világos meg sötét oldalakkal, csak megy a maga feje után. De hát épp ezért szeretjük.

2. Rex Százados


Gyermeklelkű SW fanok a Cartoon Network-ön futó The Clone Wars sorozatból ismerhetik a félelmet nem ismerő klónkatonát, aki tucatgyártott társaitól eltérően némileg nagyobb önállósággal rendelkezik. Páncélját Exhibit pimpelte, dupla pisztollyal nyomul, mert annyira menő, és akkor még ne legyen kemény? talán még Leia hercegnőnél is pontosabban céloz. Kiváncsi vagyok, merre lehetett a 66-os parancs kiadásakor:)

3. Cad Bane


És ha már Clone Wars, ne menjünk el szó nélkül a Dave Filoniék által a sorozat számára megalkotott gonosztevő mellett sem, lévén egészen jól sikerült. Kalapjával és ostorával első pillanatban talán Indiana Jones-ra emlékeztet, vidám régészkedés helyett azonban fejvadászattal, rablással, túszejtéssel, és a jedik általános szivatásával üti el idejét. Stílusa remek, és mindig egy lépéssel a Jedik előtt jár. Remélhetőleg összefutunk még vele a sorozatban.

4. Jorus C'baoth


A nagyhatalmú, örült jedi mester, kinek múltját homály fedi. Sok spoilert nem akarok ezzel kapcsolatban ellőni. A lényeg, hogy Luke mestere akar lenni minden áron, viszont örültsége miatt maximum egy mynock mestere lehetne:) De legalább nagyképű, öntelt, a sötét oldal felé sodródó, és teljesen kiszámíthatatlan, ami mindig jó dolog, főleg olyan valakinél, aki ilyen nagy hatalommal rendelkezik.

5. Mara Jade


Az Uralkodó Keze volt. Erőérzékeny, de a mogorva Sith nagyúrtól különösebb képzést sosem kapott. Így sokra nem ment a mocskos midikloriánjaival, amíg Kyle Katarn gatyába nem rázta. Palpatine halála után egyetlen megmaradt parancs élteti. Az uralkodó utolsó telepatikus parancsa: "Öld meg Luke Skywalkert!" A parancs végrehajtása olyan jól sikerül, hogy végül összeállnak, mint két kicsi legó. Hál istennek odáig azért sok ellenségeskedésen keresztül vezet az út.

6. Aayla Secura


A twi'lek jedi mester futólag szerepel pár jelenetben az előzmény-trilógiában, különböző vacakabbnál is vacakabb történetekben azonban mélyebben is kibontásra kerül a karaktere. Minket azonban ez kevéssé izgat, listára kerülésével sokkal inkább öltözködési szokását díjazzuk;)

7. Quinlan Vos


Rasztafejű Jedi mester? Jöhet! Eléggé unortodox jedi, nemhiába környékezte meg a sötét oldal. "Badass"-sége mellett azért komáljuk, mert azon kevés jedik közé tartozik, akik túlélték az Uralkodó jedi-írtó hadjáratát. Aayla Secura mestere volt egyébként, láthatólag nem nagyon érdekelte padawanja elribancosodása. De mi ennek csak örülünk:) Arra azért megkérnénk, lehetőleg még egyszer már ne legyen amnéziás, mert ez még egy brazil szappanoperában is sok lenne már:)

8. Assajj Ventress


Szintén a Clone Wars szülőtte, ám még a régebbi, Genndy Tartakovsky féle verzióban tűnt fel először, mint Dooku keménynek látszó, de aztán állandóan kudarcot valló tanítványa. A helyzet odáig fajult, hogy a gróf úgy döntött, megszabadul tőle. Azóta a némber meg bosszút esküdött, és szánalmasabbnál szánalmasabb próbálkozások közepette igyekszik elszakítani a testétől régi mestere fejét. Persze, a filmeket ismerők számára egyértelmű, milyen sikerrel fognak járni ezen kísérletei. De hát gondolom úgy érezték, nincs elég olyan főgonosz a star wars univerzumban, aki mindig éppen csak az utolsó pillanatban csúszik ki hőseink karmai közül, így hát megalkották őgonoszságát. A kinézete legalább tényleg ütős is lett, de egyszer valamiben már sikeres is lehetne szegényem.

9. Darth Revan


Minden Knights of The Old Republic játékos kedvenc Sith lordja/galaxisunk megmentője. Érdekes alak, jediként kezdte pályafutását, aztán a Sith birodalom nagyura lett, mígnem amnézia következtében (ő már megint?) ismételten beállt a jó fiúk közé. Neki tulajdonítom a legpofásabb Sith maszkot, amit valaha láttam, de egyébként a KoTOR játékokon kívül nagyon nem érdemes foglalkozni vele. Azért Jar Jar Binksnél mindenképpen többre tartom:)

10. Thrawn főadmirális


Azt hitted, az Uralkodónál nem is lehet veszélyesebb elennfele hőseinknek? Tévedtél. A karakter Timothy Zahn trilógiájának legfényesebb pontja, a zseniális jelző nyugodtan a neve mellé biggyeszthető. Az Uralkodó a félelmet használta fegyveréül, nomeg a sötét oldal hatalmát. Thrawn főadmirális azonban a hideg, kimért logikában, és a helyzet tökéletes elemzésében hisz. Egy csata előtt számításba képes venni olyan jelentéktelen dolgokat is, mint a helyi őslakosság kulturális szokásai, vagy a növényvilág változatossága. Bonyolult zsenije így mindig minden lehetőségre gondol, mindig legalább három 5-lépéses mattal ellenfelei előtt jár. Palpatine halála után, amikor úgy néz ki, a Birodalom megsemmisül, egymaga állítja talpra a rendszert, és fojtja kis híján csírájába a felkelők szánalmas "Új Köztársaság" nevű próbálkozását. Hideg, vörös tekintete csak egyszer szegeződjön rád, és magad alá szarsz!

Bónuszkarakterünk pedig:

Starkiller


Becsületes nevén Galen Marek, de ezt felejtsük is el gyorsan, hiszen az SW univerzumába Starkillerként írta be a nevét. Vader "Erő-erőmű" tanítványaként, aki reggelire csillagrombolókat fogyaszt, feketén. A The Force Unleashed játékokra lehet sok rosszat mondani - ilyen konzolport, olyan rövid - , de egy biztos: a története kétvállra fekteti az egész kutyafülü előzmény-trilógiát Jar Jar-ostul, midikloriánostul.

Érdekes tény: Starkiller felelős a Lázadók csapatának megalapításáért. Mindezt Vader nagyúr parancsára...bonyolódik a helyzet, ugye? De nem fárasztom tovább az agyakat, aki többet akar tudni, az játsszon a játékokkal. Vagy lője el magának itt a spoilereket:

De legyen elég ennyi, mielőtt még megfájdul a fejem!

Na fiacskám, ha ezen karakterek közül mindegyiket ismerted, akkor itt az ideje, hogy keríts magadnak egy barátnőt!

4 komment

Címkék: star wars star wars hét expanded universe

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr253440463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shark_ 2011.12.05. 19:50:21

Jorus C'baoth ? ezt te találtad ki? ilyenről nem is tudok :P sztem kamugép vagy :D

Bölcs of the Haza · http://csigafasz.blog.hu/ 2011.12.05. 20:01:02

Ha ebből egyet se ismertem az baaaj? XD

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2011.12.06. 14:25:42

@Shark_: Ifjú padawan vagy még! De sosem késő művelődni.

Bölcs of the Haza · http://csigafasz.blog.hu/ 2011.12.06. 14:41:35

Hazudtam a jedibből ismertem az Onedin Kennedyt :D
süti beállítások módosítása