HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Górcső alatt - BATTLEFIELD 3

2011.11.02. 21:41 Exöszájzbuuk

Eljött hát az idő, véget ért a hosszú várakozás, hivatalosan is megjelent a Battlefield 3!

Sokan (köztük jómagam) piros betűs ünnepként várták a megjelenés dátumát és már előre megrendelték a játék limitált változatát. Lássuk mit kaptunk a pénzünkért.

Az EA beújított egy szoftvert, ami hasonló a STEAM-hez (egy az egyben ugyanaz gyakorlatilag) amely az Origin nevet kapta. Ez nélkülözhetetlen, hogy feltelepítsük és aktiváljuk a játékot. Ezen keresztül megvehetjük online, és le is tölthetjük a cuccot, vagy ha szép, eredeti lemezen is a magunkénak szeretnénk tudni, akkor ennek a programnak kell megadnunk a játék serial kódját, amely alapján felismeri, hogy melyik program telepítését kell végigcelebrálnia. Nem egy bonyolult procedúra, bárki megbirkózik vele. Ez a program kezeli a játék patchelését is, amely már a kiadás napján kapott egy 400MB-os ragtapaszt, és innen is kell elindítanunk, hiszen az Origin tárolja a játék "felhőadatait". A program egy szerveren tárolja a mentésünket, így bármilyen Originnel és BF-el rendelkező számítógépről folytathatjuk a kampányt, vagy fejleszthetjük profilunkat a multiplayer csatáiban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elindítva a játékot, nagy meglepetésben lesz részünk (vagyis csak annak, aki nem játszott a bétával). A játék ugyanis nem indul el, nincs a szokásos fekete képernyő amelyre előkúsznak a különböző LOGO-k, helyette elindul a gépre telepített böngésző program és megérkezünk a következő újdonsághoz, amely a BATTLELOG nevet viseli.

Itt lehet elindítani az egyszemélyes kampányt, a cooperatív kampányt, vagy a multiplayer-t, ami ugyebár a Battlefield legfontosabb része. A BATTLELOG kezeli az aktuális profil állását, hányas szintű katonának felelünk meg, milyen fegyvereket és kiegészítőket oldottunk fel, mennyi a win/loss arányunk, milyen pontosan lövünk, ...stb. Itt is van egy külön friendlist, és barátaink nyomon követhetik, hogy mit értünk el a közelmúltban. Sőt, akár lájkolhatják is, úgy katonásan. Itt ugyanis egy Hooah! gomb van az egyes bejegyzések alatt, szóval ne lepődjünk meg, ha BF fan ismerősünk nem lájkol, hanem Hooah!-z egy jó nőt az utcán.

Campaign:

A BF3-ban egy elég jól kidolgozott egyszemélyes kampány is helyet kapott, ezzel is megcélozva egy szélesebb játékosréteget. Persze sokan szinte azonnal a multinak esnek neki, ezzel mit sem törődve, de egyszer mindenképp megéri végigtolni ezt is.

CO-OP:

Bizony, a BF3-ban ez is van. Elég jópofa, az egyjátékos kampány küldetéseinek egyes részleteit vihetjük végig többed magunkkal. Ideig-óráig jó szórakozás tud lenni.

Multiplayer:

Elérkeztünk a játék legfontosabb, és legjobban várt részéhez. Hiszen mindenki, aki valaha hallott már a Battlefield sorozatról, az tudja, hogy ez a lelke az egésznek. a 64 személyes csaták az óriási pályákon járművekkel. Pályából 9 van, és mindegyik több "szinttel" van ellátva. Például egy kis létszámú szerveren a pálya negyedén folyik a harc, de egy nagy létszámú csatát már az egész területen vívhatunk. Van Normal és HardCore mód, a különbség a fegyverek sebzésében van. (Számomra a HardCore realisztikusabbnak tűnik)

Játékmódok:

A játékban lényegében három mód van, a Rush, a Conquest, és a DeathMatch(DM), de a BF2-ből jól ismert Squad rendszerrel ezeknek több variációja van.

Conquest:

2 fajtája van, a sima Conquest és a Conquest Large. A különbség csak a pálya nagyságán és az elfoglalandó területek számában van. A lényege az, hogy el kell foglalnunk és megtartanunk az adott területeket, amit úgy tehetünk meg, ha közel megyünk a területen elhelyezett zászlórúdhoz. Ekkor a csapatunk lobogója szép lassan felkúszik és miénk a pont. Az a csapat nyer, aki több pontot uralva az ellenfél pontjainak számát 0-ra viszi.

Rush:

Szintén 2 fajtája van, a sima Rush, vagyis csapat a csapat ellen, és a Squad Rush, ami ugyanaz mint az előző, csak nem csapat, hanem squad szinten kell összedolgozni és legyőzni az ellenfelet. A lényege az, hogy van A és B pont, a támadóknak mindkettőt fel kell robbantaniuk, a védő csapatnak ezt meg kell akadályozni. Ha a támadók felrobbantották a 2 pontot, a védők kapnak rádión egy parancsot, és egy másik bázisba kell visszavonulniuk, ahol szintén két pontot kell védeni. A pályákon 4x2 pont található. Ha mind megsemmisül, a támadók nyernek. A védők feladata 75 támadó lemészárlása azelőtt, mielőtt a 2 pontot megsemmisítik. A támadók minden bázis bevétele után újra megkapják a 75 "életet". Érdekesség, hogy ha egy Medic feléleszti elhullott bajtársát, akkor a pontot is visszakapja a csapat.

DeathMatch:

Nem hiszem, hogy ez a mód külön magyarázatra szorul. A 2 csapat egymásnak esik, és szétlőnek mindent, ami mozog. Aki előbb leviszi a másik csapat pontját 0-ra, az nyer. Másik változata a Squad DM, ami lénygében ugyanaz, csak itt Sqad szinten megy a csata. Tehát négy bátor katona egyikeként küzdünk az ellenséggel. Itt az az osztag nyer, amelyik a legtöbb pontot szerzi, természetesen gyilkolással.

Grafika, gépigény:

A Battlefield 3-at a Frostbite 2 engine hajtja. (Ez a motor fog dolgozni az új NFS alatt is, kíváncsian várom). Hivatalos gépigénye BRUTÁLIS! De öröm az ürömben, hogy a gyakorlatban gyengébb vasakon is jól muzsikál a drága. A fény-árnyék hatások nagyszerűek. Külön kiemelném a kedvenc látványelemem, a taktikai lámpával vagy a lézercélzóval szembevilágított ellenfél alig lát valamit. Vizuális orgazmust lehet elérni ha bírja a VAS!

 

Minimum:                                                                  Ajánlott:

CPU: 2 GHZ DUAL CORE (CORE 2 DUO 2.4 GHZ OR ATHLON X2 2.7 GHZ)   CPU: QUAD-CORE CPU
RAM: 2 GB   RAM: 4 GB
VGA: AMD: DIRECTX 10.1 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (ATI RADEON 3000, 4000, 5000 OR 6000 SERIES, WITH ATI RADEON 3870 OR HIGHER PERFORMANCE)

NVIDIA: DIRECTX 10.0 COMPATIBLE WITH 512 MB RAM (NVIDIA GEFORCE 8, 9, 200, 300, 400 OR 500 SERIES WITH NVIDIA GEFORCE 8800 GT OR HIGHER PERFORMANCE)
  VGA: DIRECTX 11 COMPATIBLE WITH 1024 MB RAM (NVIDIA GEFORCE GTX 560 OR ATI RADEON 6950)
DX: DIRECTX 10.0   DX: DIRECTX 11
OS: WINDOWS VISTA (SERVICE PACK 2) 32-BIT   OS: WINDOWS 7 64-BIT
http://gepigeny.hu/
HDD: 20 GB   HDD: 20 GB

 

Az itthoni gépemen (Intel Core2Quad Q9400 (2,66GHz), 4GB DDRII(800MHz) RAM, Radeon HD5850 1GB) egész jól fut. Ultra beállítások mellett 4x elsimítással és 16x Anizotróp szűréssel akadás mentesen megy 30-40FPS-el. Persze a multi miatt érdemes kicsit skálázni a beállításokat, én is megtettem, hogy a legnagyobb robbanás se zavarjon meg és meglegyen a kellő FPS szám. Sok fórumon panaszkodtak a játékban fellelhető grafikai bugokra. Nálam ilyen nem fordult elő.

A hangok tökéletesek. A fegyverek, a járművek, a robbanások mind élethű hangeffekteket kaptak. Nagyszerűen illenek a játék atmoszférájába. Nincs ahhoz fogható, mint amikor a fülünk mellett elzúgó rakéta a falba csapódva hatalmasat robban, az ettől leomló fal óriási dörgéssel zuhan az útra és hatalmas, átláthatatlan porfelhőt kavar.

Összességében a játék megéri az árát. Ha egyszer átverekedjük magunkat az aktiváláson és elmerülünk a virtuális háborúban, nagyon jól fogunk szórakozni, ezt garantálom. Csak arra vigyázzon mindenki, hogy ne vegye túl komolyan, mert a "kedves" kollégáim már panaszkodnak, hogy túl agresszív vagyok. Ha mégis kicsit bekattantok akkor pedig ne feledjétek a jól bevett módszert: hátradőlés a fotelben, test megfeszít, és ordítás ahogy csak kifér: EXÖSZÁJZBUUUK!!! Engedjétek eee magatoktóóó!

 

4 komment

Címkék: teszt grafika kockulás gépigény battlefield 3

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr433341320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2011.11.02. 22:04:53

Na nehéz szülés volt, pajtás, de cask megszületett az első posztod!
Szép munka!

Másvéleményt biztosítva pedig: én továbbra is várom Captain Price további kalandjait. Win7-et meg egyelőre nem viselem el a BF3 miatt sem!

csigafasz · http://csigafasz.blog.hu/ 2011.11.02. 22:36:17

Pajtás az akinek pajtája van :D

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2011.11.03. 10:31:39

Erről jut eszembe, Exöszájzbuuk pajtás:D - Jó az avatarod! XD@Exöszájzbuuk:
süti beállítások módosítása