HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Nagyon kocka...

2011.10.27. 20:39 ad31n

Nos igen! A cím nem véletlen, hiszen olyan korban élünk, amikor az emberek kezdenek elidegenedni egymástól és már nem foglalkoznak a másikkal annyit, mint régen. Ezt én is tapasztalom, hisz én is az informatikával foglalkozom. Engem is aggaszt ez az egész dolog, hogy az emberek a Facebookon élik az életüket, bárki hozzáfér az adataikhoz és mindent tudnak rólunk. De mindegy, most nem erről szól a poszt erről majd később összedobok valamit, de arra jobban fel kell készülnöm mind lelkileg, mind tudásban!

A mai poszt nem szól másról, mint az über kockákról! Szerintem a képek mindent elmondanak majd de némelyikhez lesz hozzáfűzni valóm is! :)

Valami ilyesmiről beszéltem a legelején! :/

Erről nem is beszélve... bár ez elég kamu szagú!

Az életét áldozta volna a gépéért....

Hehe! :D :D 

lol

Először is tisztázzunk egy-két kifejezést!

 

Geek: Az illető akire használni szoktuk úgyszólván a saját világában él, legyen az informatika, történelem, vagy akármilyen tudományág. Azt is mondhatnám, hogy megszállottja a témának. A társaságban nem olyan közkedvelt személy, csak egy témáról tud beszélni állandóan okoskodik, mindenkinek kijavítja a hibáját és öl, ha valaki azt mondja: lézer kard (hozzátenném, hogy fénykard vagy sugárpallós!),  Olyan személy, akinek a társasági élete hát hogy is mondjam… nem teljes! :) Nem akarok senkit megbántani, azért fogalmaztam ilyen finoman.

Nerd: magyarul kocka! Amit nap mint nap a fejünkhöz vág a sok kis júzer. De csak irigységből nyugi! :D Amúgy magát a nerd szót nem is annyira az informatikában használják, hanem inkább a tudomány ágakban való megszállott szoba tudósokra. 

Hacker: Nagy tudású informatikusok, legalább 1-2 nyelven tudnak programozni, nagyon otthon vannak az informatikában. Hálózatokba való bejutással kísérleteznek, hogy leteszteljék, mennyire is biztonságos. Ha már bent vannak, nem tesznek kárt semmiben és tudatják a hálózat üzemeltetőjével, hogy itt van mit javítani a rendszeren. Nekik köszönhetjük, hogy folyamatosan fejlődnek a biztonsági rendszerek, az operációs rendszerek és egyéb hasonló dolgok, melyek a témakör alá esnek. Egyébként ők jó szándékú emberek és csak a kíváncsiság hajtja őket. 

Egy kis videó:

 

Cracker: Ugyanaz a tudás, mint a hacker, csak ők épp rossz szándékkal hatolnak be rendszerekbe vagy hálózatokba, hogy ott ártsanak, kárt tegyenek. Erre szokták azt mondani, hogy a szándék a fontos! Egyébként itt jegyezném meg, hogy bármilyen informatikai hálózatba való behatolási kísérlet illetve bejutás, ott lévő adatok másolása, módosítása, törlése bűncselekménynek minősül. Ami a magyar jogszabályok szerint 10 év börtönnel sújtható… hmm érdekes! Feltöröm… akarom mondani feltörné valaki a szomszéd kisbolt wifijét és onnan lemásolná a tavalyi leltár feljegyzését, ezt megtudnák a kisboltban, feljelentenek és 10 év hipp-hopp! (Stohl buci mennyit is kapott drogos, ittas közúti baleset okozásáért? 2 évet, de egy év után szabadulhat feltételesen.)

Noob: Hát ők azok akik bemennek a boltba, megveszik PC vagy KONZOL gémet (OHH YES) hazamennek beteszik és még be se tölt a játék, de már jött is a ”Head Shot” és csak a KILL CAM-ba nézheti meg, hogy is nézett ki a pályán! :D

 

Coder vagy programozó: Ők az atyaúristenek… persze csak csigafaszatyaúristen után! :D Ők azok, akik a semmiből teremtenek működőképes programot és nekik köszönhetjük az informatika világában a szoftveres dolgokat! :) Gyakran napokat töltenek a monitor előtt ülve és addig nem alszanak, míg meg nem írják a programjukat vagy rá nem jönnek az adott programrészlet helyes működésére. Ők azok, akik a világ kávé és energia ital fogyasztásának 70%-t adják! :D 

 

Rendszergazda: Hát… neki köszönhetitek, hogy a munkahelyeteken illetve az iskolában még működnek a számítógépek, hálózatok, nyomtatók! Ő gondoskodik a gépek zavartalan működéséről illetve idejét nem sajnálva akár vasárnap is hajlandó bemenni a munkahelyére, hogy ott rendbe tegye a dolgokat és hétfőt probléma nélkül kezdhesse!

A gépterem mindenható ura!

 

 

Most pedig egy teszt! Ha a "CTRL" feliratot vetted észre először a képen, akkor van egy rossz hírem! :D

 

 Nézegessétek az alábbi oldalt, jó dolgok vannak rajta: www.thinkgeek.com

Ennyi volt mára a móka! :) Köszönöm a figyelmeteket! Sziasztok!

Egy utolsót még! :P

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr453334849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csigafasz · http://csigafasz.blog.hu/ 2012.08.17. 06:53:40

Ma sem csalódtunk benned more :D

Wertzui 2012.08.20. 13:43:46

A cracker rossz szándékú???? Játékok másolásvédelmének a feltörése mióta rossz szándék? :P

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2012.08.20. 20:13:57

@Wertzui: Ott a pont:)
De azért ne feledjük, hogy a cracker némileg átfogóbb fogalom, és többet takar, mint csupán a kedves, egyébként a játékok megvásárlására bíztató játékfeltörő csapatokat. Plusz a Skidrow-ot és hasonlókat tarthatjuk ugyan (már aki) a modernkori Robin Hoodnak és csapatának, de ne feledjük el, ők (is) törvényt szegnek.
süti beállítások módosítása