HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) blizzard (10) Blizzard (3) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

CG-Laikus - Stargate Redemption, a magyar fan projekt

2011.10.21. 18:03 DeadMan

Dobpergés, trombitaszó - nagy örömömre szolgál elindítani új rovatunkat, a CG-Laikust, melyben grafikai témákról lesz szó nem túl hozzáértő formában. Ez a blog profiljába tökéletesen beleillik - a nevünk ellenére...
(Tényleg, lassan illene már posztot írni arról, hogy miért is csigafasz a csigafasz - kis segítség, nem amiatt, amire gondolsz:))

Első páciensünk keresve sem lehetne illőbb: a Stargate Redemption nevű, lelkes magyar fanok által készített full cg kisfilm, mely már elég régóta előkészületben van, ám egy hosszabb szünet után a készítők ismét belevetették magukat a nem mindennapi feladatba, amiért maximum respekt nekik!

red01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jópár évvel ezelőtt, amikor fejembe vettem, hogy én profi grafikus leszek (nem röhög!), a world3d.hu nevű magyar (nem csak) hobbygrafikusokat tömörítő remek oldal hamar a második otthonommá vált. Itt találkoztam olyan profik alkotásaival, mint RobertVari, amik instant szájtátásra ösztönöztek (egyúttal arra is kezdtem rádöbbenni, hogy én ehhez az egész dologhoz hozzá sem szagolok). A nagy profik mellett rengeteg gyorsan fejlődő tehetség munkájával volt szerencsém megismerkedni. Egy volt közűlük az akkor -=sAs=- néven futó, korát megelőző komolysággal és hozzáértéssel rendelkező fiatal grafikus, őrülten részletes "agyonkütyüzött" űrhajóival. A régebbi motoros Iguana-val együtt, egymást segítve nagyon szép, főleg stargate és star wars témakörben mozgó képeket, videókat gyártottak. Emlékszem, meg is jegyeztem magamnak, hogy ezeknek valami projektbe kellene fogniuk.

Iguana_-_Delta-7_Aethersprite.jpg

Igu egyik korai (Star Wars témájú) zsengéje - a minőség már ekkor fejhajtásra ösztönző

 

Aztán ez így is lett, amikor is bejelentették az ambíciózus Stargate Redemption projektet, mely nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint egy teljes egészében számítógép által generált grafikával rendelkező, hatalmas űrcsatákkal teleszőtt kisfilm megalkotása a Stargate univerzum nem túl távoli jövőjének egy általuk kitalálát szeletét feldolgozva. A projekt természetesen fénysebességgel növekedett grandiózusságában, új tagok csatlakoztak be a két ötletgazdához (Invidia, Morci, titeket is csipázunk!), és ezzel egyidőben vaskos rajongói táboruk szerveződött a Stargate franchise szerelmeseiből, és egyéb lelkes cg-kedvelőkből.

stargateredemption.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az első teaser poszter

 

Persze, ennek ellenére, lehetőségek híján a projekt megmaradt szigorúan hobby alapú, így a munka lassan haladt, sőt egy ideig úgy nézett ki, már sosem készül el a Redemption. De aztán nemrég a fiúk újult erővel vetették bele magukat a munkába. Már facebook-on is követhetőek itt, a jelenleg kissé kihalt stargate.hu-s fórumuk mellett.

 Rövid tesztvideók

 

Ja és persze ne feledkezzünk meg a hivatalos oldalukról sem: http://redemption.stargate.hu/ - itt rengeteg információ, warlogok és a készületben lévő űrhajókból w.i.p.(work in progress) képek várják a mohó látogatókat.

sgred.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a legújabb poszter, mely egyben felfedi az új ellenséget is

 

A Stargate Redemption elkészülésének határideje jelenleg 2012 ősze, ami a nehéz, és tömérdek munka ellenére tarthatónak tűnik. Reménykedjünk benne, hogy elkészül ez a minőségében talán nem csak magyarországon, de világviszonylatban is minta értékünek mondható rajongói alkotás. A készítőknek kitartást, és sok sikert kívánok, terveim szerint nem most írtunk itt utoljára munkásságukról. Ha a kis múltidézésemből meg valami nem pont úgy történt volna, mint ahogy emlékszem, akkor mindenképp szóljatok srácok!

 

Ennyi lett volna az első CG-laikus. Még visszatérek...

Szólj hozzá!

Címkék: stargate redemption cg laikus

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr123320573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása