HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Facebook chat program!

2012.05.24. 12:56 Bixi84

Sziasztok! Manapság elég nagy divat lett vagy nem is tudom minek nevezzem a Facebookot, ezért szeretném felhívni a figyelmet egy jó kis progira, bár lehet sokan ismerik már közületek, de gondolni kell azokra is akik még nem. Egyik nap böngésztem a neten és akkor találtam rá a linkre. Ez egy olyan alkalmazás mint a Microsofttól az MSN csak ez a Facebookhoz lett kifejlesztve. Az egész program nem nagy csak pár mega és a telepítés sem vesz igénybe kettő percnél többet. Azt azért az elején leszögezem, hogy egy friss még fejlesztés alatt álló programról van szó, így senki ne várja el tőle azt a tudást amivel a Facebook webes felülete rendelkezik.






























Most páran biztos felteszik maguknak a kérdést, hogy miért is lehet nekem erre szükségem, hiszen ott van a jól bevált böngészős módszer. Nos bevallom őszintén ezen először én is elgondolkoztam, de aztán nagyon kíváncsi lettem, hogy is működik ez, végül arra jutottam, hogy mégis nagyon jó dolog, mert nem kell megnyitva lennie a böngészőmnek ahhoz, hogy be legyek jelentkezve és tudjam tartani a kapcsolatot másokkal. Több érv is szól még a program mellett például az is, hogy ez a kis program a böngészővel szemben (Firefox) sokkal kevesebb memóriát zabál el a rendszer elől, ezzel is csökkentve a gép terhelését. Szerintem senkinek nem kellem bemutatni a Firefoxot a maga négy, ötszáz megás igényével néha. A program egyetlen hátránya az, hogy a megosztott tartalmakat csak kiírja, hogy tudjunk róla, de nem mutatja gondolom ezt a lehetőséget majd később teszik bele, vagy egyáltalán nem, egyenlőre nem tudom.

Lássuk a medvét!
Az első dolgunk, hogy meglátogatjuk ezt a linket: www.facebook.com/help/
Egy angol oldalra fog dobni minket ahol kapunk egy szöveget. Ha szeretnénk letölteni és kipróbálni a programot, akkor kattintsunk a szövegben lévő ONE-TIME SETUP feliratra és már indul is a letöltés. A letöltés menetét nem szeretném külön leírni, ennyit csak meg tud csinálni mindenki magától. Megvan, a programot feltelepítjük (ehhez megint nem kell tudás) és már ott is van a bejelentkező képernyőnk. A program nagyon egyszerű, gyakorlatilag egy öt éves simán tudja elsőre, hogy mi hogy működik benne, de azért nézzük meg közelebbről.


 Azt fontos elmondanom, hogy a program csak Windows 7 és Vista rendszereken működik szóval akinek XP-je van annak sajnos ez nem fog működni. Szóval ott tartunk, hogy feltettük a programot és megjelent automatikusan a bejelentkező ablak. Ide mindenki írja be a maga felhasználó nevét és jelszavát ezután a bejelentkezésre kattintva már kezdhetjük is a csevegést.

























Belépve a programba mindenkinek fel fog tűnni a hasonlóság a program és a webes felület közt. A megnyíló program felső részén ugyanazok az ikonok foglalnak helyet amik a Facebook webes felületén is. Balról jobbra nézve  függő kapcsolatok, üzenetek, értesítések és még a jobb szélén mutatja profilképünket is amire rákattintva a program megnyitja profilunkat böngészőben. Lefele haladva láthatjuk ismerőseink tevékenységéről az értesítéseket, hisz a programmal ezt is nyomon követhetjük. Még lejjebb haladva láthatjuk ismerőseinket kiknek neve mögött a program jelzi, hogy ismerősünk épp online e, vagy nem. Ha szeretnénk valakivel chatelni akkor csak annyi a dolgunk, hogy rákattintunk a nevére és a program egy külön ablakban megnyitja nekünk és már nyomhatjuk is a rizsát. Ha több emberrel beszélgetünk, akkor sem kell megijedni a program nem fog ötven új ablakot nyitni ismerőseinknek, hanem mindet ugyanabban az ablakban helyezi el és ott válogathatunk kedvünkre közülük. Nagy előny a webes felülettel szemben, hogy itt a chat ablak méretét szabadon módosíthatjuk így sokkal könnyebben lehet írogatni egymásnak és nem kell egy hosszú keskeny kis csíkot olvasnunk állandóan.




















































Tovább haladva lefele a program ablakán, alul van három fontos dolog. Keresés, amivel ismerőseink között keresgélhetünk, egy kis fogaskerék amire rákattintva felugrik egy kis ablak néhány beállítással és még egy gomb ami az alkalmazást kifeszíti a képernyő jobb oldalára és folyamatosan láthatjuk, hogy épp kik vannak online, mert ezután bármilyen programot nyitunk meg az a chat ablakához fog idomulni. A kis fogaskerék ikonra visszatérve egy két dolgot még leírnék nektek. Rákattintva egy kis ablak nyílik fel pár beállítással mint azt már írtam egyszer ezek közül a legfontosabbak chat sound (ki és be kapcsolható az üzenet értesítő hang ami azért lássuk be néha idegesítő), kapcsolatbontás amivel csak a chatből tudunk kijelentkezni így az állapotfrissítéseket látni fogjuk továbbra is, kijelentkezés ami egyértelműen ki fog léptetni minket teljesen a Facebook profilunkból.




















































Nagyából ennyit szerettem volna írni erről a kis progiról, szerintem elég hasznos kis progi és a továbbiakban elég nagy fejlesztéseken fog átesni ami megint csak a mi malmunkra hajtja a vizet. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Azért kíváncsi lennék a ti véleményetekre is a programról.

5 komment

Címkék: windows chat pc program facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr494543617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2012.05.24. 13:39:47

Imhotep téged választalak!

Mesélj majd itt a népnek a te facebook+msn+skype+stb egyesített rendszeredről! ;)

[Imhotep] 2012.05.24. 16:04:48

Semmi extra, Pidginnek hívják. Msn, faszbúk és egyéb közhelyek gyűjtőhelye :) Akit érint a dolog: www.pidgin.im/ Annyi a baja hogy ezt tényleg csak chatre lehet használni, mikrofonos pofázást nem nagyon támogat, meg például nálam fileokat se akart küldeni. Aztán lehet az volt a problem hogy akinek akartam küldeni valamit, neki nem ez a pidgin volt fenn, hanem simán msn. Két pidgin között lehet műxik a file küldés. Amúgy leginkább az benne a faszányos hogy minden ilyen faszságot egy progin belül tudsz kezelni, szal pl nálam egymás alatt vannak az msn meg facebook ismerősök. Így nem kell felmásznom facebookra mikor konkrétan olyan emberrel akarok pofázni aki tuti hogy ott lóg éjjel nappal.

Bixi84 2012.05.24. 18:09:36

@[Imhotep]: Nem lehet rossz progi az sem :D

fatyutyu 2012.12.27. 12:58:03

Bakker ott a jenö chaten az egyik képen :)

fatyutyu 2012.12.27. 13:02:12

juj még én is ott vok :P
süti beállítások módosítása