HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) blizzard (10) Blizzard (3) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Elmélkedő: Kipusztulási esélyeink

2012.03.14. 14:32 DeadMan

Egy HVG-s cikket olvasgatva botlottam bele az alábbi bekezdésbe:

A globális katasztrófák kockázatát megvitató, 2008-as oxfordi konferencia résztvevői mindössze 19 százalékos esélyt adtak rá, hogy az emberiség képes lesz kihúzni 2100-ig.

Jaj! KAPJAZAGYADHOZ!

Már Melchet tábornok is megmondta, hogy bizony, Oxford csak egy szemétdomb, de azért az illetékeseknek biztos elégetném a diplomáját. Az ilyen ostoba, minden alapot nélkülöző, szenzációhajhász hisztériakeltés másra nem jó, csak hogy aláássa a nomrálisabb embereknek a tudományhoz, és a tudósokhoz való viszonyulását. Mert, hogy bárkit, aki ezen a "kalkuláción" részt vett, én nem fogok tudni többé komolyan venni, az garantált.

Maga a HVG-s cikk is utána lényegében azt vesézi ki, mennyire lehetetlen is az emberiség teljes kipusztulása bármelyik olyan népszerű sci-fi sztorielemnek köszönhetően (vírus, szupervulkán, aszteroida stb), ami újabban "rettegésben tartja" az emberiséget. Furcsa mód az ALIEN invázió nem került szóba, pedig a legjobb esélyei még annak lennének, de hát gondolom annak az esélye tényleg annyira elenyésző lehet, hogy nem érdemes foglalkozni vele.

Bár, azért Imhotep kollégánk Bécs belvárosában egy útszakaszon megemlítette, hogy számára "ez olyan egy valószínűtlen utca", ezért simán el tudná képzelni, hogy "ALIENEK ugranak elő bármelyik kapualljból". Hogy pontosan mit értett eme kijelentésén, a mai napig senki sem tudja, mindenesetre én úgy érzem ezzel az esettel az ALIEN invázió is felkerült a félnivalók közé.

Szintén Imhotep mondogatta, hogy nagyon várja már az Armageddont, de ezt általában kormányválasztások, Való Világ szereplőbemutatások alkalmával szokta emlegetni, így megértjük az érzést mögötte.

Viszont az ilyen "tudósok" nélkül, akiknek nincs jobb dolguk, mint egy luxuskonferencián, delfines pirítóst majszolgatva ilyen hülyeségeket összehadoválni, úgy érzem csak jobban járna az emberiség!

Ha valaki meg akar győzni próbálkozzon, de én 1% esélyt sem látok rá, hogy az emberiség ne érje meg a 2100-as évet. Más kérdés, hogy hány világháborúval később, és milyen formában tengetjük majd napjainkat, de ez már legyen az unokáim problémája :)

6 komment

Címkék: elmélkedő kipusztulás kapjazagyadhoz

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr674316509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[Imhotep] 2012.03.14. 16:49:16

Az a bécsi alijenes eset valahogy úgy volt hogy egyik cimboránk "okostelefonján" volt Gps funkció. Éppen gyalogos üzemmódban használta, de úgy forgatta össze vissza mintha valami alien lokátor lenne. Na erre mondtam neki hogy sasold erősen, mert ki tudja hogy a következő sarkon nem e veti ránk magát valami csalárd kis Alien.

Annyi valóságalapot azért látok az armageddonban amit saját tapasztalataimmal szereztem. Például lehet neked nem tűnt fel ez a klímaváltozás, vagy éppen az olajtartalékok kiapadása stb.. de ezek létező tények. Meglátod, ezek a közeljövőben még problémát fognak jelenteni. Mondjuk ez a 2100 as dátum egy ökörség, eleve honnan tuják az ostobák hogy most 2012 van? Volt pl az a bizonyos sötét középkor, nem kell sztem ecsetelnem hogy vannak ferdítések a dátummal kapcsolatosan. Nekem az a meggyőződésem hogy az emberiség kipusztulását maga az ember fogja előidézni. Mi basszuk tönkre a bolygónkat, ennek már mutatkoznak jelei. Persze dátummal dobálózni felesleges. Hehe, majd a 4.VH után visszatérünk erre a kérdésre :)

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2012.03.14. 18:26:24

@[Imhotep]: Én mondjuk az olajkészletek elfogyása miatt speciel egyáltalán nem aggódok, arra vannak az elektromos autók.

Klímaváltozás már egy érdekesebb dolog, de az sem feltétlenül valami olyasmi, amit mi gaz emberek idézünk elő, hanem egy teljesen természetes folyamat, ami állandóan folyik a bolygón. Más kérdés, hogy különböző környezetszennyező életmódunkkal ezt a folyamatot felgyorsítjuk, ami nem szép dolog, de ha a fejlett technikával nem rendelkező, gyerekcipőben járó emberi faj túl élt egy jégkorszakot, akkor igazán megint csak nem látom a kihalás veszélyét. Persze, ez nem azt jelenti, hogy Mari nénit nem fenyegeti majd az éhen fagyás veszéje, de hogy faj szinten eléggé szívósnak mondható, kiirthatatlan "vírusnak" bizonyulunk a Föld bolygó gazdatestében, azt az elmúlt cirka 100 ezer év története jól bizonyítja.

Egyébként Imhotepnél a pont, nem a természet fog kicsinálni minket, ahhoz már túl fejletté váltunk. Az egyetlen igazi veszélyforrás saját fejlettségünk lehet, de amíg a Skynet nem ébred öntudatra, addig én nyugodtan alszom :)

Wertzui 2012.03.14. 22:33:20

Az a második alienes kép miből van?

[Imhotep] 2012.03.15. 00:09:53

@DeadMan: Ohh, te magasságos... :S És mit szólsz a kitermelés által létrejött üregekről? Nyilván könnyebben mocorognak a földlemezek, az üregeknek köszönhetően.
Egyébként az a 100ezer év azért elég hangyafasznyinak tűnik a 4,6 milliárd éves földünkhöz viszonyítva. Persze ettől függetlenül ami ebben a HVG-s cikkben elhangzottak, valójában csak feltételezéseken alapulnak. Így komolyan venni semmiképp sem érdemes. Viszont az ellenkezőjéről is ugyanez mondható. Ki tudja, 50 év múlva erre felé kóvályog majd egy kisbolygó, keresztezve a föld röppályáját. De akár valami mutálódott vírus is megcsappanthatja a populációt, volt már ilyenre is eset, példának ott van a pestis. De hogy ezeket a pontos számokat honnan veszik, nevetséges. Csak találgatnak, ennyi.

Öhm, ezt a kijeletés hogy "egyetlen igazi veszélyforrás saját fejlettségünk lehet" ezt picit átfogalmaznám. Szerintem meg inkább a saját felelőtlenségünk lehet. Fejlettség? na ne nevettess, pff.. Mikor még mindig nem vetettük le magunkról alantas ösztöneinket, addig nekem senki ne beszéljen itt fejlettségről :P Nézz egy kicsit körül, milyen aljadék egy társadalmakban él az emberiség.
Technikai oldalról megközelítve a dolgot, én már abban is kételkedem hogy egyáltalán járt ember a holdon. De amúgy is, én még nem hallottam olyanról hogy az ember megállított volna egy cunamit, vagy vulkánkitörést. Szal ezt a nagy fejlettséget feldughatjuk a seggünkbe, ha a természet erői megindulnak. Sajnos DeadMan, bármennyire is szomorú a hír, de ha egyszer kicsúszik alólad a ház, nem fog az udvarban várni rád egy osztag StormTrooper, hogy átszállítsanak egy űrkomppal a Coruscant-ra :)
Egy szó mint száz, sztem eléggé köze van az emberi tevékenységeknek a bolygón lezajló klímaváltozásokhoz, természeti katasztrófákhoz. Az emberiség iparosodásának sajnos ezek a mellékhatásai vannak. Hehe, ideje lenne valami lakható bolygó után nézni, vagy megépíteni a Föld 2.0 át. Az baj hogy a kettő közül egyiket se fogjuk elérni, mire teljesen tönkre basznánk a planétánkat. Na mindegy, emiatt nekünk felesleges parázni, mert mi ezt már úgy sem fogjuk megérni. Szal DeadMan, emiatt azért nekem sincsenek rémálmaim :)

@Wertzui: A kép, ha jól tévedek, a Planet 51-ből van. De majd DeadMan bemondja a frankót.

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2012.03.15. 00:35:34

@Wertzui: Bezony, Planet 51. Mondjuk, amennyire emlékszem, ez az "ALIEN kutya" kábé az egyetlen poénforrás benne...

@[Imhotep]: Ja hát a fejlettséget azt technológiailag értettem, sajnos morálisan és egyéb területeken nem fejlődünk olyan gyorsan.

Az ilyen cunamik meg vulkánkitörések meg veszélyeztethetik az emberi életet, de az emberiség egészét nem igazán. Persze, ez nem nagyon tudja vigasztalni az embert, ha épp őt ragadják el a hullámok, vagy temeti be a forró láva. Míg az emberiség, mint faj, egyre kirobbanthatatlanabbá válik fészkéből, maga az emberi élet sokszor ugyanolyan olcsónak számít, mint az állítólag rég letűnt "barbár időkben".
süti beállítások módosítása