HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Barkács rovat 3. Rész

2012.02.29. 16:30 Bixi84

Kábelbújtatós szép napot kívánok mindenkinek! Modding tortánk közepéhez értünk, lassan elfogy, de még csak most jön a krémje!


















Ma a számítógép világításáról szerettem volna írni nektek pár sort (tényleg csak pár sort, mert többet erről nem nagyon lehet), de mivel erről a témáról kisregényt nem nagyon lehetne írni ezért inkább csak a különböző lehetőségekből mutatnék párat. Elsőnek kezdjük a házzal, mivel az előző részekben már úgyis szétvagdostuk az oldalát, hogy lássuk a sok kacatot amit súlyos ezrekért vettünk meg. Sok választási lehetőségünk nincs tulajdonképpen, mert a különböző színes neonokon, világító szalagokon, ledeken kívül semmink nincs az ég egy adta világon, viszont ezeket nagyon jól lehet variálni és különböző elmés ötletekkel feldobni.


























Neonokkal megadhatjuk házunk alap hangulatát gyengébb fénnyel vagy esetleg ki is világíthatjuk mint egy futballstadiont. (úgy fog  virítani gépünk a szoba közepén mint egy zöld alma Csernobilban). Különböző méretekben kapni, általában 30 cm a legnagyobb ami nagyjából végigéri az egész házat, illetve vannak kisebbek amiket mondjuk beleoperálhatunk akár tápegységbe vagy dvd meghajtó helyére is. Sokat dob a gép külsején ha túlvilági fények szűrődnek ki belőle és nem is drágák 1-2 ezer forintért már beszerezhető.
























Na talán nem kell ennyire túlvilági fény :D

Neonok után jönnek a különböző ledes szalagok, ezeken 6-30 led is lehet. Előnyük hogy hajlíthatóak ezért több helyen tudjuk alkalmazni őket és a méretük is változatosabb mint a neonoké ( 6 - 60 cm ) , hátrányuk hogy valamivel kisebb fénnyel rendelkeznek mint a neonok.
















Most hogy a házunk akár a Ferihegyi reptér mellett is feltűnő jelenségnek számítana áttérhetünk az apróbb dolgokra. A házat hűteni is kell különböző ventillátorokkal , de mivel mi modding mókusok vagyunk ezért azok sem a sima bakelitra hajazó gyári tömeg gyártott vackok lesznek, hanem szépen kékben, pirosban, zöldben tündöklő szélkerekek. Ezek sem drágák és még cserébe mutatósak is. Ha kicsit extrábbra vágyunk akkor lehet olyat kapni ami világít is és a hőmérsékletet is kiírja a lapátokra menet közben.


























Világít a gép, de benézek és a fénybe beleolvad az egész alaplap processzorostól mindenestől. Foglyuk meg a gyári procihűtőt és az első arra járó nemesfémet gyűjtögető emberkét dobjuk fejbe vele, aztán sétáljunk el a legközelebbi PC boltba és vegyünk le a polcról egy használhatót. Processzor hűtőkből van kínálat rendesen de ha világítósat szeretnénk akkor bizony néha nekünk kell megoldani a problémát. Sokan félnek megbontani a hűtő szerkezetét pedig semmi másból nem áll mint egy hűtőborda és némi ventillátor. A lényeg a következő- fordulatszám. Mindegy milyen venti van a bordára csavarozva a lényeg hogy a gép tudja szabályozni a fordulatszámát vagy ha nem lehet szabályozni akkor megfelelő sebességet tudjon ahhoz, hogy a proci ne mennyen át öntödei olvadt fém formába.( nehogy elszálljon a füst  XD )


















Lehet feltűnt már valakinek, hogy a poszt elején lehagytam az UV csöveket, ez azért volt mert szándékosan a végére szerettem volna hagyni. Vannak akik nem szeretik mert bántja a szemüket, de szerintem nagy buli az UV cső. Mi az előnye? EGYEDI! Ez tuti nincs minden mezei felhasználó otthonában úgyhogy tuti  a siker. Az UV nagy előnye még, hogy olyan dolgokat is rá lehet venni a világításra amik hétköznap tuti nem tennék. Vehetünk UV reaktív SATA kábelt, ventillátorokat, kábelharisnyákat és egyszerűen elég csak az UV csövet bekapcsolni és csak úgy dől majd ki a fény a gép oldalán. Körülbelül ennyit szerettem volna belezsúfolni a mai részbe remélem pár embernek kedvet ad a gépe fejlesztgetéséhez.

Itt nézzetek körül:

pcgear.hu/
www.scythe-eu.hu/index.dw
www.computermode.hu/
 











































Plexibe gravírozva és oldalról világítva durva mintákat lehet gyártani.


















Nem épp egy kocka megoldás de egynek jó :D




























2 komment

Címkék: pc mod modding barkács rovat

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr214226164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csigafasz · http://csigafasz.blog.hu/ 2012.02.29. 21:47:01

Hát Bixi eszembe jutott az 1ik képről a géped ami Zastava gyújtáskapcsolóval/sluszkulccsal indult :D

Bixi84 2012.02.29. 22:09:55

@csigafasz: Múltkor láttam még a padláson de a kulcs nem tudom hol van XD
süti beállítások módosítása