HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Barkács rovat 2. Rész

2012.02.22. 17:27 Bixi84

















Sziasztok! Ma megesszük modding tortánk következő szeletét, mai részben a hűtésről osztok meg nektek pár információt, hasznos tapasztalatot.

        Manapság nem tudom miért de egyre kevesebben foglalkoznak a hűtéssel pedig ahogy nekünk kell folyton a friss levegő úgy gépünknek is fontos a megfelelő szellőzés. Erre egy rövid példa - Haver hív, hogy menjek át, mert állandóan belassul a gépe, és ha ez még nem volna elég melegszik az oldala is. Átmentem, mikor le akartam venni a gép oldalát érzem hogy alig lehet megfogni olyan meleg. Nagy nehezen lebontom és az a látvány fogadott amit azóta sem bírok kiverni az agyamból, első ránézésre döglött nyúl! Felocsúdtam a sokkból és elkezdtem kipakolni a tenyér nagyságú porcicákat (belefújni nem mertem a gépbe). Nincs porallergiám, de ez még nekem is sokk volt, majdnem lefordultam a székről. Ezek után nem csodálkoztam hogy melegedett a gép és alig ment neki, szóval fontos a megfelelő szellőzés a háznak, illetve a megfelelő hűtés az alkatrészeknek.
























Felforr az agyam!

    A számítógép agya a processzor, ezt gondolom mindenki tudja, de azt már nem hogy megfelelő hűtéssel megnövelhető az élettartama vagy adott esetben a teljesítménye, esetleg stabilabban működtethető. Mivel mi most nem a teljesítmény növelésével foglalkozunk ezért maradjunk csak az optikánál, de pár dolgot azért meg kell említeni. Jellemzően kettő típusú processzort vásárolnak az emberek Intelt vagy AMD-t hiszen nincs is más választásuk. Processzor hűtő vásárlásánál meg kell nézni a következőket -AMD vagy Intel processzorokhoz való és azon belül milyen foglalthoz, esetleg univerzális (több sockethez is jó), mekkora a hűtő mérete (rendesen elférünk-e majd tőle), a rajta lévő ventilátor mérete és a sebessége (nem mind1 hogy mennyi levegőt mozgat meg illetve mekkora hanggal teszi azt). Ha ezeken átvergődtük magunkat akkor jöhet a dolgok napos oldala a külcsíny. Moddingolás szempontjából most nekünk ez a legfontosabb. Itt mindenkire rábízom a maga ízlése szerint válogasson a kínálatból ami azért valljuk be elég szegényes. Szó mi szó van bőven processzor hűtő a piacon csak mind nagyon hasonlít a másikra ezért nehezebb választani. Szeretem ha a gépem világít mint egy karácsonyfa ezért én olyan hűtőt választanék amin a ventilátor világít szépen.




















A híd túl messze van!

    Nem a híd nincs túl messze ami azt illeti nagyon is közel van, a chipsetről van szó. Állandó probléma nekem a chipset, mivel minden gyártó a maga megoldásaival ugyan, de passzív (venti nélküli) hűtést használ, ezért célszerű lecserélni. (akinek ezt meg lehet oldani az alaplapon) Itt sok választásunk nem lehet én sem találtam szinte semmit, vagy nagyobb réz bordára cseréljük a meglévőt aminek sok értelmét nem látom, vagy veszünk bordával együtt ventilátort ami még szépen világít is. (chipset hűtőt) A chipset hűtését ezzel gyakorlatilag ki is végeztük mivel a kínálatban csak ezt az egy megoldást találtam Magyarországon.





















Láss csodát!

    Nem, attól tartok nem fogunk csodát látni mivel mostanában nem sok megoldást lehet találni videókártya hűtők terén. Régebben más volt a helyzet mivel kevesebb típusú kártyát dobtak piacra, de manapság annyira felgyorsult a fejlődés hogy szinte semmit nem lehet kapni VGA hűtésre vagy ami van a kártyán gyárilag tökéletesen jó, mégis megemlítem kicsit, mert még most is találkoztam olyan emberekkel, akik képesek megvenni egy videókártyát passzív hűtéssel, és csodálkoznak ha újraindul meg lefagy a gépük.




















Ég a város ég a ház is!

    " A számítógép füsttel megy, mert ha kiszáll belőle a füst akkor megáll " - Ha jól csináljuk akkor nem száll el a füst!























Elérkeztünk a ház hűtéséhez ami nagyon fontos mivel, ha friss azaz hideg levegőt tolunk a gépbe azzal minden alkatrész hűtését megkönnyíthetjük. Sokan úgy vannak vele minél több ventilátor van a gépben annál jobb, de ezzel növeljük a ház rezgését illetve nem kis zajjal jár ha telepakoljuk ventilátorokkal a gépet. Érdemes megnézni melyik mekkora fordulaton megy, mekkora az átmérője, mekkora zajszinttel dolgozik és mennyi levegőt képes átpréselni a lapátok közt. Minél nagyobb, annál kisebb fordulatszámon működik általában és annál halkabban üzemelnek. Modding mókusok lévén respectáljuk a világítós példányokat, több színben pompázókat és az UV reaktívakat. Felejtsük el a régi bumszli fekete szörnyeket! Ház hűtésnél mindenképp meg kell említenem a távtartókat és az átmérő átalakítókat mert ezekre nagy szükségünk lehet. A távtartókkal segíthetünk csökkenteni a ventilátor által keltett zaj erősségét. A szűkítőket értelem szerűen tudjuk használni, ezekkel nagyobb ventilátorokat szerelhetünk a kisebbek helyére. (ha befér muhaha)
























Melegem van nem fog az agyam.


    Az utolsó kettő dolog amiről írok pár sort azok a memóriák és a winchesterek. Igen, ezekre nem gondol soha senki pedig ha kicsit belenyúl az ember a gépbe érzi hogy bizony a memóriák is néha elég forrók tudnak lenni nem beszélve a winyókról egy-egy nagyobb másolás, vagy több órás játék után. Memóriákra tudunk venni aktív és passzív hűtési megoldásokat, persze mi az aktívat válasszuk mert szebb is jobb is, ráadásul még világít is! Hurrá! Kész csoda de winchesterekhez válogathatunk kedvünkre különböző megoldások között a sima bővítő helyre beszerelhető ventilátoroktól kezdve a hűtőbordás ventiseken át a rackbe zárt megoldásokig. Tulajdonképp mindegyik jó, válasszunk belátásunk szerint, itt csak a rendelkezésre álló hely (és a pénztárcánk) szabhat határt vágyainknak.



































Ötletes kis droid! :D
 

Kedvcsináló:

1 komment

Címkék: pc mod modding hűtés barkács rovat

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr294173638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csigafasz · http://csigafasz.blog.hu/ 2012.02.22. 20:11:53

Intelnél, a Sandy Bridge óta beköltözött az északi chipset a processzorba, így nem csoda, hogy kikoptak a chipset hűtők, procihűtő elintézi azt is :D
Passzív VGA hűtő nekem tetszik, mert ha beadja a kulcsot, van fél kiló rezed, amit leadhatsz a cigánynak & már meg is van a kezdőrészlet a következő kártyához :D
süti beállítások módosítása