HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Játékteszt: Bulletstorm

2012.02.05. 10:35 Bixi84

Sziasztok, ma úgy döntöttem írok nektek egy jó kis zúzós játékról ami nem más mint a Bulletstorm. Igaz nem mai gyerek, már lassan egy éves, de érdemes megemlíteni hátha valaki még nem is hallott róla.























Játék határok nélkül! :D


Cliff Bleszinski fedezte fel a kis lengyel osztagot a People Can Fly-t és ő támogatta őket elmebeteg álmaik megvalósításában. Így emelkedett ki végül ez a koránt sem tipikusnak mondható shooter, a Bulletstorm.






















Ez azt hiszem kész. XD

Gyakran előfordul, hogy a shootereknek semmi története nincs (agyatlan céllövöldék), vagy csak elszórva találunk bennük sztorit, a Bulletstorm esetében viszont ez nagyon nincs így mert a sztori nagyon is megelevenedik a játékban, nincs egy perc nyugtunk egy pillanatra sem vonja el az ember figyelmét semmi a sztoriról. A történetet a híres sci-fi képregényes Rick Remender írta, és egy kicsit úgymond "sablonosan" kezdődik, de aztán a folytatásban nem csalódunk. A játékban te alakítod Grayson Hunt kapitányt, aki egykor egy keményarc katonai osztag vezetője volt, de mostanában amit a legkeményebben csinál, az az ivás. Őt és társait a múltban csőbe húzta Sarrano tábornok, és azóta csak két cél lebeg a szeme előtt, mindíg legyen tele a piás üvege és bosszút álljon egykori felettesén. A sors úgy hozza számára hogy a játék elején mindkettőre pont egy időben lessz lehetősége, miből adódóan mind a tábornok hajója, mind pedig Grayson teknője a közeli bolygón hajt végre "kényszerleszállást".(tanulság: részegen ne vezess főleg ha még közben lövöldözöl is) A hely amellett hogy szinte teljesen lakatlan, sivár és kipusztult, semmi jóval nem kecsegtet és a tetejébe még húsevő növények lepik, így az egyszerű kalandor számára nem egy sétagalopp.




















Grayson Hunt kapitány.

Ezeket végighallgatva mindenki azt gondolná, hogy ittvan egy újabb agyatlan céllövölde,de ez nem így van. Persze, az alaphelyzet eléggé sablonos, de később azért kapunk karakterfejlődést, ráadásul a legjobb, hogy Grayson sem egy tévedhetetlen macsó. Ritka az olyan főkarakter, aki beismeri a hibáit, és néha bizony keményen őrlődik néhány döntésen, hiszen habár a folyamatos bosszúvágya irányítja, bajba jutott társainak megmentése legalább olyan fontos számára. A lényeg hogy ez egy "cső FPS" , mert alapvetően nincs bejárható nagy terület. Senki ne keressen kerülőt ha kicsit sokan jönnek ellene, viszont a sztori sokkal erősebben jelen van a játékban mint az elvárható lenne egy cső FPS esetében. A Bulletstorm alapvetően egy szimpla csőjáték, amit két dolog tesz teljesen egyedivé. Az eggyik, a főhősünk automatikusan brutál szövege, a rengeteg káromkodás, a jópofa beszólások és a mindent elnyomó kendőzetlen brutalitás. A vér mennyisége hatalmas szinte fröcsög a monitorból egy-egy komolyabb akcióban, de a Bulletstorm még ezen is túl tud lépni hogy egyszerűen egy szimplán brutálisan véres játéknak leírják, mert itt jön képbe a People Can Fly nagyszerű megoldása a Skillshoot rendszer ami alapjaiban változtatja meg az ember hozzáállását a gyilkoláshoz, ugyanis egyszerűen megölni valakit már nem elég sőt egy kis idő múlva már mi érezzük rosszul magunkat amiért csak egyszerűen lelövünk valakit.














































Még nem tudja de hamarosan a kaktuszon fog landolni :D

A Bulletstorm lényege ugyanis a „kill with skill”, azaz hogy a nyakunkba szakadó ellenfeleket minél betegebb módon tegyük el lábalól lehetőleg a környékbeli tárgyakat és a hely földrajzi adottságait kihasználva.Csak egy példa: ha magadhoz rántassz egy embert és utána belerúgod egy kaktuszba aki ezután persze meghal azért értékes bónuszok járnak. Ehhez még két spéci „eszközt” is kapunk segítségül: az egyik egy becsúszó rúgás, mellyel szépen megküldhetjük a kiszemelt bakát, a másik pedig egy elektromos lasszó, amivel beránthatjuk a rosszarcút. Bármelyiket is használjuk az idő belassul és elég időnk lessz rá hogy rendesen pozicionálhassuk bakancsunk talpát a bakánk arcába. A bulletstormban mindent annak rendeltek alá, hogy adott fegyverrel, adott környezetet számításba véve, megtaláld az adott szituációban elsüthető leg látványosabb, leg brutálisabb gyilkolási típust. Minden skillshotért pont jár, és minden felfedezett skillshotért extra bónuszokat is kaphatunk. A megszerzett pontokat később elkölthetjük fegyvereink fejlesztésére. A fegyverek pedig egytől-egyig fantasztikusak és betegek, kezdve a négycsöves shotguntól, a rosszfiúk összekötésére és felrobbantására használható Flailgunon keresztül a fúrófejű Penetrátorig. A játék során folyamatosan kapjuk az új stukkereket amik új színt visznek a már eddig sem egyhangú öldöklésbe. A fejlesztők abszolút dícséretet édemelnek, mert annyi skillshotot tettek a játékba, hogy első végigjátszásra felét nem is fedezzük fel. Sokan azt hinnék hogy a sok rugdalás háztetőkről, kaktuszba bele, vagy épp betonvasba unalmassá teheti a játékot de ez nem így van, a sztori annyira leköti az ember figyelmét, hogy nem is arra figyel hány ember veséjét rúgta le, hanem mikor ér egy újabb ponthoz ahol újabb infók látnak napvilágot a történetről.





















Nem kamuztam :D

A kampányon kívül viszont akad még kétféle multiplayer-mód, amivel leköthetjük magunkat. Ebből az első Echoes névre hallgat, itt a sztori módban végigjátszott pályákon játszhatunk mindenféle átvezető videó és megszakítások nélkül. Az eggyetlen lényeg ebben a módban, hogy minél hamarabb minél nagyobb vérengzést okozva mennyünk végig a pályán, így megelőzve a többieket. A másik mód az Anarchy, ahol negyed magunkkal kell hentelnünk a hullámokban érkező ellen hadát, itt egy dologra kell figyelnünk hogy minden hullámnál el kell érnünk egy bizonyos pontszámot a továbbjutáshoz. Mindez nagyon élvezhető és akkor még a grafikáról nem is ejtettünk szót. A játékban az UNREAL ENGINE 3 teszi a dolgát nem kis sikerrel. Az egész bolygó eszméletlenül szép, változatos környezet, eltérő építkezési stílusokkal és vegetációval. Változatosságban nincs hiány, minden pályán kapunk valami újat ami teljesen képes feldobni a játék hangulatát.A hangok (karakter, fegyver, környezet) tökéletesek egyszerűen nem lehet belekötni. Ha a játékot teljes mivoltában nézem kicsit olyan nekem mintha összegyúrták volna a Doom 3-at a Duke Nukem-et a Gers Of War-t és az Alien sorozatot. A bulletstorm lényegében egy olyan játék ami visszahozza a laza humort az FPS műfajba, s mindemellett egy olyan játék, ami az utóbbi pár év shootereinek legjobb tulajdonságait elegyíti magában, s mindezt megdobja egy rakás kreativitással és újító szellemmel.
 





































Ez elment vadászni, én elkaptam, ő megette! :D

Tartalmilag és az élményt tekintve tehát semmi gondunk nem lehet vele grafikailag pedig pláne, hisz olyan jól össze van rakva hogy egy egyszerűbb konfigon is vígan elidut és még kompromisszumot sem kell kötnünk. Mindent egybevetve mindenkinek ajánlani tudom méha csak egy hétvégi szórakozásnak is szánja az ember, vagy esetleg lanpartyt szeretné kicsit feldobni valamivel ebben a Call Of Duty-s, Battlefield 3-as világban.

3 komment

Címkék: játék humor poén fps játékteszt bulletstorm

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr844067453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bixi84 2012.02.05. 10:57:03

Hozzáteszem ha valaki elszánnya magát kb. egy napos meló végigtolni. Annyit még esetleg hogy érdemes gyengébb szinten kezdeni mert vannak nehezebb részek.

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2012.02.06. 12:59:28

@Bixi84: "Készen állok mester! Hadd menjek be! Tudom, hogy nagy a nyomás, de az egész csak pszihológia! Az embernek pozitívan kell gondolkodnia!"

Na Bixi uraság, ez honnan volt? :P

Bixi84 2012.02.07. 15:59:01

@DeadMan: "hurokformáció lassítva!" XD
Ace ventúra 1 - Állati nyomozó pszihiátria.
süti beállítások módosítása