HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Sci-fi karaktertípusok 2 - A Katona és a Kamugép

2012.01.04. 15:20 DeadMan

Máris érkezik a 2. forduló sci-fi témájú elmélkedésünkből:

 

Ezúttal a sci-fi toposzok másik két elengedhetetlen alakjáról szól a fáma: hiszen mire is jutna egyszerű hősünk a tapasztalt, stratégiai gondolkodású Katona, vagy a nagypofájú, de magát minden helyzetből kivágó Kamugép nélkül? Elmondom nektek, nem sokra:)

 

A Katona

Ereiben vér helyett hűtőfolyadék csörgedez, szemmel harapja ki a pókot a sarokból. Mindíg pontosan tudja, mi folyik a csatamezőn, és bajtársai a harcban nála jobb vezetőt nem is kívánhatnának. Sajnos azonban szociális téren általában nem a legtapasztaltabb. A vérfürdőben sok idő nics illemet tanulni, annál jobban ismeri a parancsnoki láncot (Ami Jayne szerint az a lánc, amivel addig csapkodja a másikat, amíg el nem ismeri, hogy ő a főnök...de ez már egy másik történet:)).

Tipikus katonák:

Rex ol' boy (Rex százados)

A klónkatonánál katonább katonát katonálva sem katonálhatnánk...keresve sem találhatnánk. Ő ugyanis genetikusan erre lett kondicionálva, katonának tenyésztve. Ez mondjuk meg is látszik rajta nem kicsit, ám hála istennek klóntársainál némileg több önállóság szorult belé. Lojalitása a és a Parancsok tisztelete között már nem egyszer kellett választania, de az SW univerzum ismerői tudhatják, a legnehezebb választás még előtte áll...

Frosty 0.1 (Hicks tizedes)

A leszálló egység vadul rázza szét az egész legénységet, közben Hicks barátunk vígan szundikál. Igencsak ide kívánkozik a kifejezés: "kötélidegzet". Ha Alien vagy, jobb ha nem kekeckedsz vele, mert shotgunnal pofán küld, savas véreddel mit sem törődve. Nagy gyengéje a krónikus víziszony...

 

A Kamugép

Minden helyzetből ki lehet mászni, csak a pofánk legyen minél nagyobb. Körülbelül ezzel lehetne körülírni a kamugép életfilozófiáját. Pókerezni ellene nem érdemes, de ez igaz lehet az összes többi szerencsejátékra is. De legalább tisztességes, hiszen jó előre szól, hogy bizony csalni fog:)A hős fontosabb segítői közül a Kamugépek a legviccesebbek, ugyanakkor a legellentmondásosabbak is. Általában ugyanis vagy kissé túl közel táncolnak az őrület határához, vagy a pénzéhességükkel adódhatnak problémák. Egy kamugépnél sosem tudhatod, mi a blöff, és mi a valóság. Minden esetre, ha a Hős valahogy egyszer igazán elnyerte a Kamugép lojalitását, jobb társat nem is kívánhatna magának.

Tipikus kamugépek:

Hanszóló Pali (Han Solo)

A csempész, aki először lő, aztán dob egy kreditet a takarítóknak. Mint az már kiderült, a pénzen kívül más is érdekli, ugyanakkor ravasz csempész trükkjeit nem rest bármikor bevetni a jó ügy érdekében. Ja és Solo uraság minket nem tud átverni, ha olyan nagyon ki akarta volna fizetni Jabbát, tucatnyi alkalma lett volna rá, hogy megtegye!

Butch Cassidy (John Crichton, Wizard of Oz:))

Crichton barátunk NASA űrhajósként kezdi pályafutását, majd a Farscape sorozat teljes 4 évadát (plusz a lezáró minit) az őrület határán lebegve tölti el. De hogy is lehetne ez másképp a Kamugépek kamugépénél. A legkétségbeejtőbb helyzetben is szája szegletében egy önironikus mosolyt bújtatva löki be a legelképzelhetetlenebb blöffjeit, melyek többnyire annyira nagyszabásúak, hogy ember nem gondolná, hogy csak kamuzik.

Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy ha a szakadék szélére lökik, még az is előfordulhat, hogy kiderül, hogy tényleg nem blöffölt 4 évadon keresztül:)

https://www.youtube.com/watch?v=RSqpmUQINE8

És végül, érdekességképp a köztes karakter: 

Cap'n (Malcolm Reynolds kapitány)

 

Született Kamugép, ugyanakkor a vérében van a katonaság is. Egy vesztes háború után szívében még mindig barnakabátos. Karakterét érdekes kettősség jellemzi: a kamugépek vidám álcája alatt mély komorság rejtőzik. Az Alliance (helyi rosszfiúk) valamit nagyon keresztbe tehetett neki, megölte a kutyáját, vagy a fene tudja mi történhetett pontosan (mondjuk a háború) de komoly sebekkel rendelkezik. Ettől azonban csak még nehezebb megmondani, mikor blöfföl, és mikor nem...(segítünk, mindig blöfföl, de sosem arról, amiről gondolnád:))

Ennyi lett volna a Katona és a Kamugép. Legközelebb a Bölcs Tanítót és a Humorforrást nézzük meg közelebbről ;)

Szólj hozzá!

Címkék: scifi elmélkedő katona kamugép karakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr453517264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása