HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Sci-fi karaktertípusok 1 - A Hős és a Gonosz

2012.01.02. 16:02 DeadMan

Újévi igéretünkhöz híven repertoárbővítés címszóval következzék egy kis szösszenet science fiction kedvelő olvasóinknak (is):

Nem is igazi történet az, amiben nincsen feddhetetlen jellemű hősünk, és velejéig romlott gonosztevőnk! Ez bizony hatványozottan igaz az sci-fire. Nézzük meg, mi is jellemzi eme két szélsőséges karaktertípust:

 

A Hős

Morális iránytűje tévedhetetlen, a gyengéket oltalmazza, a rossz erőivel szembeszáll a világegyetem sorsáért, de akár egy aranygyermek orcáján legördülő könnycseppért is életét áldozná. A sótlanság, és általában roppant fokú naívitás jellemzi. Feddhetetlen moralitása ugyan kellemes baráttá teheti, a csúf rosszfiúk azonban szívesen használják ki ellene eme gyengéjét. A Hős általában nagy hatalommal, különleges képességekkel is rendelkezik, ám ennek kihasználásában túlzott jósága miatt nem annyira hatékony, mint lehetne. Szabadidejében a hajléktalanoknak oszt ételt.

Tipikus Hősök:

Lüke Skymókus (Luke Skywalker)

Tejfelesszájú parasztlegény, akiről egyszercsak kiderül, hogy jedi lovag. A Sötét Oldallal szemben legnagyobb fegyverét, együgyű jóságát használja fel, szinte hihetetlen módon eredményesen:)

 

Tipli hadnagy (Ellen Ripley)

A Földön nem ÉLIEN hős még egy! Lángszórót gépkarapéllyal összeszigetelő szalagozva minden xenomorpf rémálma. Gyengéi az őrült kisgyerekek és az arctámadók.

 

És most következzen:

A Gonosz

Gonosznak lenni jó! Ugye, a mondás is így tartja. De még mennyire igaz is ez! Nem kell olyan zavaró apróságokkal foglalkozni, mint a lelkiismeret. A gonoszok külsőre általában félelmetesek, bár azért akadnak kivételek. Életük lényege úgy tűnik, hogy nem más, mint a világegyetem uralása és elpusztítása, de nem feltétlenül ebben a sorrendben. Hogy ez miért jó nekik, azt ne tőlem kérdezzétek, de legalább mellettük sosem unalmas az élet. Szörnyű terveiket menetrendszerűen a Hősök áldatlan ténykedése keresztezi, minden Gonosz legnagyobb bánatára. Egy valami viszont nyilvánvaló, a Gonosz szinte mindig rohadtul ért a pénzszerzéshez, én pl. már évek óta az Uralkodóval csináltatom az adóbevallásomat. Csak az a fránya Halálcsillag-adó ne lenne...

Tipikus Gonoszok:

Smithie (Smith ügynök)

A program, ami öntudatra ébred...hmm. Honnan ismerős ez nekem? Agent Smith nagyon-nagyon gonosszá válik, szörnyetegsége mondhatni fordítottan arányos az egymást követő Mátrix filmek minőségével. Egymaga nem tűnik túl veszélyesnek (már amennyiben mi vagyunk a kiválasztottak), de ha az ember csak két percre magára hagyja, akkor egy óvodás csoportnál is nagyobb galibákat képes előidézni, és önmagát vírusként reprodukálva hamarosan egy egész seregnyivel állunk szemben. Bele sem merek gondolni, mennyi idő alatt lenne képes felhúzni egy 10 emeletes szállodaépületet.

 

Az Uralkodó (vele még viccelni sem merünk)

Minden gonoszok leggonoszabbika, a Sötét Oldal prófétája, aki jedik vérével táplálkozik, és kóros Halálcsillag-gyüjtési mániában szenved. Hihetetlen ravaszsága olyan méreteket ölt, hogy 2 fondorlat között még saját magát is képes átverni, talán ez lehet az egyetlen épkézláb magyarázat a szánalmas lázadók diadalára mindannyiunk kedvenc Palpija felett.

 

A kategóriák szélsősége pedig nem más, mint:

Szabó Bakter (Darth Vader)

Na az ilyen antihőssel mit tehet az ember? Anakin Skywalkerként nagy hős volt sötét múlttal, majd Darth Vaderként gyerekgyilkossá vált (WTF Lucas?), aztán élete végén meg megint jó útra tért. Én kérek elnézést helyette is, amiért képtelen volt kitalálni, mi a fenét is akar? Hol volt Csernus doktor, mikor szükség lett volna rá?

 

Ez lett volna sci-fi karaktereket bemutató cikkünk 1. része. Legközelebb górcső alá vesszük a Katonát és a Kamugépet. Addig is a Swarc legyen veletek :)

2 komment

Címkék: scifi hős elmélkedő gonosz karakterek

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr13514097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2012.01.02. 17:10:53

@szloták: Az a baj, hogy utólag jöttem rá, hogy tök hülyeség volt sci-fibe behatárolnom a karaktereket, hiszen máshol is ugyanezek vannak, csak lézerfegyverük, meg szuper csillagrombolójuk helyett van monoklijuk, símogatni való kisállatuk, meg izlés szerint kalapjuk. Na de most már így jártam, hogy sci-fin belül kell karaktereket néznem magamnak.
süti beállítások módosítása