HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Star Wars könyvek - a jóból is megárt a sok, a rosszból meg még inkább...

2011.12.09. 17:21 DeadMan

Ti sem gondoltátok komolyan, hogy egy ekkora márkanév, mint a Star Wars majd pont a könyvpiacon ne lenne jelen! Ne legyetek naívak, bizony ezen a fronton is tombol a Star Wars láz. Meg sajnos a középszarszer is:(

A Star Wars logó ott virít a sokszáz könyvön, közben meg 90%-uk maximum begyújtósnak lenne alkalmas. Bizony, ez a valóság. A játékpiac helyzetével ellentétben a könyvpiacon a Star Wars név sajnos nagyon sok semmitmondó alkotással kerül lejáratásra. De természetesen, a nagy számok törvényszerűsége alapján a kitartó olvasó megtalálhatja magának a gyöngyszemeket, a sok mocsok között az igazán jó star wars történeteket. Ebben próbálok most segíteni, némi hierarchiától mentes ajánlással:

A Thrawn-trilógia(Sharknak üzenem, ebben keresse C'baoth mestert:))


Talán a legjobban sikerült alkotás könyv témában, Timothy Zahn tollából (tudjátok, neki köszönhetjük többek között Coruscant-ot is:)).

Ugye a Jedi végén mindenki boldogan táncolt, én meg közben azon gondolkodtam, mégis mi lett a hatalmas birodalmi flottával, meg a sokszoros túlerőben lévő birodalmi katonákkal? Bizony, még messze a történet vége, bizonyítja ezt a Thrawn trilógia is, ami egyfajta tiszteletbeli 7.-8.-9. résszé vált a rajongók szemében.
 A 90-es évek elején újra fellángoló Star Wars láznak nem kevés köze volt ezen könyvek kiadásához. Így egyuttal ez a trilógia felelős a sok mocsokért is, ami utána következett, de hát gondolom valamit valamiért:)

(Timothy Zahn aztán később folytatta még történetét a Thrawn keze sorozattal, és bár arra is jellemző volt a tőle megszokott magas színvonal, az eredeti Thrawn trilógia szintjét ezek már nem érték el. Azért nyugodt szívvel ajánlom a Thrawn keze sorozatot is mindenkinek. )

A Han Solo trilógia


Igazából a cím elárulja a lényeget. Trilógia Han Solo főszereplésével. Az író A. C. Crispin nagyon jól tudta, hogy írja a történetünkben még fiatalabb Han Solo kalandjait. Bizony most minden kiderül: hogy lett a csempész társa Csubi, megismerkedés Landoval, a Millenium Falcon elnyerése, Jabba, és még sorolhatnám. Egyértelműen a legjobb SW novellák között a helye ennek a sorozatnak is.

X-szárnyúak sorozat


Az Endori csata után a zsivány osztag történetét követi végig a 4 részes sorozat, egészen Coruscant elfoglalásáig.
Wedge Antilles és hős pilótatársai számára bizony még messze a háború vége.

Sötétkard


Kevin J. Anderson jobban sikerült Star Wars márkejelzésű munkája. Története a nagy események mellett kissé jelentéktelennek hathat, viszont nagyon jól van megírva. Ezért is érdemelte ki helyét az írásomban. Nem váltja meg a világot, de garantáltan jól fogsz szórakozni.

Baljós árnyak


El sem tudom képzelni, hogy lehetséges, hogy ami mozivásznon ennyire nem működik, az novellaként mégis ilyen színvonalas lehessen. Természetesen a sztorit nem írja át, mégis képes ésszerűbben tálalni, és árnyalni azt. Terry Brooks vállalta azt a nem éppen egyszerű feladatot, hogy a Baljós árnyak nevű katyvaszból valami értékelhető könyvet alkosson. És gyerekek, sikerült neki!


Biztos vannak még egyéb gyöngyszemek is, de sajnos az évek során annyi gagyi SW könyvvel volt dolgom, hogy már eleve előítélettel kezelem az újabb alkotásokat. Aki számára meg a fenti lista nem elég, annak javaslom a régi trilógia novellizációit. Egytől egyig zseniálisak, és sok értékes pluszt adnak hozzá az egyébként már unalomig ismert történethez.

No hát akkor SW rajongó társaim, olvasásra fel!
 

Szólj hozzá!

Címkék: star wars könyvek star wars hét

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr173451656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása