HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Rendszergazda élet képekben

2011.10.25. 21:55 ad31n

Nem tudom, hogy ki mennyit tud a rendszergazdák (egyesek szerint rendszergarázdák) titokzatos életéről, de az biztos, hogy a National Geographic Channelen megérne egy 2 órás dokumentum filmet! :) De szerintem ne is szaporítsuk tovább a szót, lássuk a képeket és a hozzá fűzött gondolatokat! :D

Hogy miért van ennyi idejük az informatikusoknak?? Hát az előbbi képsorok valószínűleg a kívülállóknak mindent megmagyaráznak, de aki a szakmában él, az tudja csak igazán, hogy mit is jelent az, hogy :

- egy tonnert kicserélni

- a gépeket  kitakarítani

- egy számítógépet kikapcsolni-bekapcsolni, hogy működjön

- helyrehozni a júzer okozta balf@szságokat

- számítógépet feltelepíteni

- a hosszabítót nem saját magába dugni, hanem szabvány szerűen (igaz így nehéz végtelen energiát generálni, de hát valamit valamiért. Erre egy példával is tudunk szolgálni!)

Mindezt a nap 24 órájában, mivel ha hívnak menni kell, ha nem hívnak akkor a rokonok jönnek a komolyabbnál komolyabb kérdéssekkel, hogy hogy lehet egy oldalt kinyomtatni, egy filmet lejátszani és egyéb nyalánkságok! Szóval ne higgyétek, hogy olyan egyszerű ez az egész!

Ha pedig valakinek még netán a foglalkozása is rendszergazda, akkor az alábbi mozzanatok ismerősek lesznek számára.

Hát egy kis informatikai kámaszutra, hogy milyen pozitúrákban szerelhetünk gépet és ha még nem tettük, akkor milyen pozitúrákban fogunk egyszer életünk során, ha Rendszergazdák leszünk! :)

Egyébként gyakorlott rendszergazdák elrettentésként a következő tárgyakat szokták kitenni a teremben/munkahelyen, hogy tudassák a júzerekkel, hogy ki az abszolút teljhatalmú úr az adott helyen és hogy ők ott csak vendégek!

 Egy kis figyelmeztetés, hogy mivel lesz elcsendesítve az, aki nem tudja befogni a kicsi száját, miközben a rendszergazda próbálja beleverni a fejecskéjükbe a tudnivalókat, hogy ne hívogassák 5 percenként apróságokkal őt, hogy hogy kell valamit dőlt betűssé tenni vagy hogyan kell egy aláhúzást megcsinálni a "_" vonal helyett! :)

/*

Felhasználók: azon személyek gyűjtőneve, akik a monitor előtt üldögélnek. Három fő típusuk van: a kezdő, a haladó és a profi.
Kezdő felhasználó: az az ember, aki attól fél, hogy egy gomb megnyomásával tönkreteszi számítógépét.
Haladó felhasználó: az az ember, aki nem tudja megjavítani számítógépét, miután egy billentyűlenyomással tönkretette azt.
Profi felhasználó: az az ember, aki mások számítógépét is tönkre tudja tenni egy billentyűlenyomással.

*/

A másik az arra vonatkozik, hogy mi is történik azzal, aki esetleg belepiszkít a rendszerbe, esetleg belekontárkodik a munkába vagy "én jobban értek, hozzá, mint az a léhűtő, akit egész nap nem látni" - gondolja a júzer. Hát kedves júzer, erre van egy mondása minden rendszergazdának, ami így hangzik: "A júzer hazudik, a naplófájl sosem!" !

Egy rendszergazda mindig kétkedik a kérdezőben, hát még amiről kérdez!

A rendszergazda vele született tehetsége és tudása miatt ilyen amilyen és ezért is viselkedik úgy, ahogy. TELJES JOGGAL!

Ez egy LINUX-os szösszenet annyit kell tudni, hogy aki terminálban kiad egy parancsot az sima felhasználóként fut le és sok mindenhez nem lesz hozzáférése! De ha a parancs elé beírod, hogy "sudo" akkor root jogokkal, azaz rendszergazda jogokkal futtatja a parancsot!

 

IGEN! Arról sem a rendszergazdi tehet, hogy TE, mint júzer nem mentesz!

"Bízzál Istenben és ments sűrűn!"

Ez egy örök igazság... gondolj csak bele! Dolgozol vért izzadva 2 órán át egy adatbázissal és nem mentesz... egyszer csak áram szünet vagy hardware hiba vagy meteor raj, Nap kitörés, paramágneses jelenség vagy akármi! Mindegy! Nem ez a lényeg, hanem hogy legalább 10 percenként ments!

Ahogy a júzereket látjuk:

Ahogy a felhasználó látja a "lágyszívű" rendszergazdát:

Látjátok? Mondtam, hogy a rendszergazda úgy születik, hogy a vérében van aszakma! :P :P (a képen a pokoli operátor lánya látható, a pokoli operátor története az oldalunkon megtalálható itt)

A rendszergazda leleményességére itt egy példa:

hehe! Azért ez már valami! :)

Nos mint tudjuk, a rendszergazda nem alszik akkor sem, amikor a diákok tavaszi szüneten lógnak a FB-on, vagy az MSN-en, vagy a munkások a nyári 1 hetes leállás alatt pihennek otthon sört vedelve. Ő akkor is dolgozik, karbantartja a gépeket, fejleszt, kipucolja a rendszert minden téren! 

 Egy kis régen és most! 

A képen egy 64KiB-os merevlemezt láttok! IGEN! 64KiB-t! :) A hapsi kezében pedig egy 1GiB-os pendrive van! :) Azért haladt a fejlődés és halad még most is! :D

Köszönöm, hogy végig olvastad a posztot! Remélem tetszett és most már te is elismered, hogy miért is olyan nehéz egy informatikus élete. (Mert egy átlagos embert azt hiszi, hogy te zseni vagy és neked tudnod kell magadtól mindent és meg kell tudnod mindent csinálni!)

A viszont látásra! :)

4 komment

Címkék: júzer felhasználó ősember rendszergazda national

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr233330046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szloták · http://napiszlovak.blog.hu/ 2011.10.25. 23:12:15

Mikor csináltok a National Geographic Channelnek filmet? :D

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2011.10.25. 23:38:23

De betyárosan jár a lábad Bendegúz!:) Akkor ma már több poszt nem is kell:)
Egye fene Imhotep barátunk küldött még egy képet, az lehet még kikerül.

ad31n 2011.10.26. 00:48:00

Örömmel tapasztalom, hogy elindult a napi szlovák rovat is! :) Várjuk a képeket a látogatóktól is! :)
süti beállítások módosítása