HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) blizzard (10) Blizzard (3) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Elmélkedő: A Star Wars jövője

2012.11.09. 02:12 DeadMan

Ha valaki esetleg most tért volna vissza a Vénuszról, annak eláruljuk, hogy már több, mint egy hete egy dologtól hangos az internet: A Disney megvette a Lucasfilm-et, LucasArts-ot, Skywalker Sound-ot, és még ki tudja mit, és ezzel a Star Wars franchise jogai ez ölükbe pottyantak. Ennek örömére már be is jelentették 2015-re a Star Wars Episode VII-et, amit a tervezett új trilógia első részének szánnak. Tudjátok, ez az a trilógia, amiről Lucas már több évtizede állítja, hogy soha nem fog elkészülni, és egyáltalán soha nem volt még csak tervben sem. Na de majd most a Disney megmutatja...

Megmutatja?

tumblr_mczn61loYj1rkqdo2o2_1280.jpg

Azt talán mondanom sem kell, hogy a Star Warst imádjuk (vagy hát legalábbis én:)), erre remek bizonyíték, amit újabb olvasóink talán nem is tudhatnak, de tartottunk mi annak idején még Star Wars hetet is, ami meglehetősen nagy népszerűségnek őrvendett (emlékszem, azon a héten léptük át először a 300 egyéni napi látogatót.. áh régi szép idők :))! Mégis, ahelyett, hogy a bejelentés napján lecsaptunk volna erre a hírre, vártunk kicsit, részben azért, hogy összeállhasson a buksi fejemben a mondanivaló, részben pedig, mert abban reménykedtem, hogy megtudunk némileg több infót is. Most azonban megúntam a várakozást, úgyhogy lássuk a medvét:

 

Míg Lucas papa a több, mint 4 milliárd (!) dollárjában úszkál, amit a tranzakcióért kapott (ok, tudjuk, a felét kábé nem készpénzként kapta, de ne vesszünk el a részletekben), a Disney-nél minden bizonnyal nagy munka folyik. Uraim, jelenthetem, hogy az elkövetkezndő hónapokban (esetleg években) fog eldőlni, milyen új fordulatot is vesz a Star Wars univerzum jövője. Persze sokan aggódnak, hogy Mickey egér és Goofy lesznek majd az univerzum új hősei, de ne feledjük, olyan cégek, mint a Marvel, vagy a Miramax is a Disney tulajdonában vannak, amelyek olyan filmeket tettek le elénk az asztalra, mint az Avengers, vagy a Ponyvaregény. Így, amíg a Disney elég szabadságot ad a Lucasfilm kreatív emberkéinek, addig szerintem nincs okunk ilyesmiken aggodalmaskodni.

 

tumblr_md29j3uv7e1rkqdo2o1_1280.jpg

De nézzük először, mit várnak a rajongók. A legegyszerűbb talán az lesz, ha csoportokra osszuk őket:

1. Az EU-sok: ne tessék megíjedni, nem az Európai Unióra gondolunk most, hanem az Expanded Universe-re, ami nem más, mint a filmek mellett megjelent töménytelen könyv, játék, képregény, akciófigura és WC ülőke által formált, jó alaposan kitágított Star Wars univerzum. Akik az EU megrögzött hívei, azok számára ugye az lenne a legfontosabb, hogy az Expanded Universe által megalkotott történetek, karakterek a Star Wars jövőjében megőrzésre kerüljenek. Sajnos Lucas a 37 ezer féle kánon színttel, és az EU általános leszarásával már most is elég sok kontinuitási hibát okozott, de meg kell hagyni, hogy sokszor az egyes művek is képesek ellentmondani egymásnak. Ha engem kérdeznétek, legelőször jó alaposan rendet kéne tenni a sok elburjánzott, tucatrangú SW történet között.

o-STAR-WARS-7-570.jpg

Na majd a Főadmirális Úr rendet vág a sok semmire való ponyva között...

2. A Lucas haterek: nekik egy dolog lenne a fontos. Nevezetesen, hogy Lucast a közelébe se engedjék a projektnek. Kérésük talán teljesülni is látszik, hiszen az információk szerint Lucas papa csak tanácsadói minőségben fog részt venni a filmek készítésében, ami nem feltétlenül gond, mert el kell ismerni, a rendezés és forgatókönyv-írás az előzmény trilógiában eléggé kritikán alulira sikerült neki.

tumblr_mcq9jsAYly1qb74q4o1_1280.png

 

3. Az Old Republic-osok: tulajdonképpen mondhatnánk, hogy ők is az EU-sok közé tartoznak, én mégis kiemelném őket, hiszen az Old Republic-os történeteknek külön érdekessége, hogy nem pár évvel a klasszikus 3 rész előtt, vagy után játszódnak csupán, hanem több ezer évvel nyúlnak vissza a Star Wars univerzum múltjába. Ezen rajongók természetesen azt várják, hogy az új film is a Régi Köztársaság aranykorában játszódjon, de megmondom őszintén, az Episode VII elnevezés alapján én erre sok esélyt nem látok.

o-THE-OLD-REPUBLIC-570.jpg

4. A megcsömörlöttek: Akik teljesen új, egyedi történetet akarnak. Játszódjon bármikor, de a régi szereplők maximum mellékszereplőkként tűnjenek fel, a történet középpontjában új karakterek, új konfliktusok legyenek. Legfontosabb érvük emellett az, hogy Carrie Fisher, Mark Hamill és Harrison Ford nehézkesen tudnák már újra magukra ölteni SW-beli karakterüket, lévén ősz hajukat szemölcsös kezükkel vakargatva keresik a műfogsorukat az öregek otthonában. Ez persze nem zárná ki, hogy a sztorit jópár évvel a Jedi visszatér után helyezve ne játszhatnák el megöregedett karaktereiket, de ez esetben is ésszerűnek tűnik a mellékszerep, valamint a fáklya átadása az új generáció új szereplőinek.

1090_10151238251554153_744461717_n.png

5. A Prequel-gyűlölők: Ők azt hangoztatják, hogy nekik teljesen mindegy, mit csinál a Disney, hiszen a Jar-Jar féle moslék után a Star Wars mélyebbre már úgysem süllyedhet. Én csak remélem, hogy nem cáfolja meg őket a jövő, valamint sosem kapunk majd Jar-Jar kalandjai, és egyébb szörnyűségeket.

tumblr_md5t56mIPO1rkqdo2o1_1280.jpg

 És végül az utolsó csoport: az egyszerű mozibajárók, akiknek minden mindegy, csak fénykardok legyenek, meg nagy űrcsaták, és persze John Williams papa zseniális dallamai. Higyjétek el, a bevétel egy jelentős részét ők fogják majd behozni.

tumblr_mczmm3JDZ51rkqdo2o1_1280.jpg

Nagyjából ezek lettek volna a rajongók elvárásai, melyek alapján szerintem látható, hogy az Episode VII esetében lehetetlen mindenkinek megfelelni. Így a legfontosabb, legjobb taktika az lenne, ha igyekeznének minél igényesebb, minél jobban megalkotott filmet készíteni. Ez lenne ugye az alap követelmény amúgy is, vagy legalább is így kellene, hogy legyen...

 

És most jöjjön a poszt írójának személyes véleménye:

tumblr_md4yqxZnYq1rkqdo2o1_1280.jpg

Nos, gyerekek, szerintem a Star Wars jövőjével kapcsolatban nem szabad egy filmben, vagy akár egy trilógiában gondolkodni.

Ott van a LucasArts, akik régen legendás játékokat készítettek, Star Wars témában is, és akik mostanában újra elkezdtek minőségi játékokat kiadni. Egyértelmű, hogy a Dinsey jól teszi, ha alájuk rak egy valag pénzt, majd igyekszik minél kevésbé beleszólni a munkájukba, és hadd jöjjenek az újabbnál-újabb, jobbnál-jobb SW és egyéb játékok. Na meg persze a 1313!

 

Na és mi legyen a TV-vel? Már régóta készen állnak ugye a Star Wars Underworld sorozat forgatókönyvei, ami egy úfjajta, felnőtteknek szóló, sötét Star Wars Univerzumot tárna elénk, az alvilág szemszőgéből mutatva be új oldaláról e világot. Egy ekkora cég, mint a Disney bőven pénzelhetné a projektet, a nagyobb gond inkább, hogy nem nagyon tudná hova rakni. A Disney Channel-t ugye jobb meg sem említeni (nagyon remélem, hogy a jelenleg a Cartoon Network-ön futó The Clone Wars sorozat sem fogja ott végezni csúfos módon egyébként jobb sorsra érdemes pályafutását), valamint az ABC is talán kissé túl családbarát lenne ehhez. Arról nem is beszélve, hogy a tény, hogy a Disney-nek megvannak az anyagi forrásai hozzá, hogy legyártsa a sorozatot, nem is feltétlenül jelentené azt, hogy megérné nekik a dolog. Én a helyükben, ha már ilyen jól megy a business, kilóra felvásárolnám az HBO-t is :). Na ez persze inkább csak vicc volt, de hogy őszinte legyek, ez talán az egyetlen csatorna, amin el tudnám képzelni az Underworld-öt.

 

disney-star-wars-1.jpg

És akkor nézzük a filmeket:

article-1351679077142-15C4607A000005DC-135115_466x539.jpg

Az ugye alap, hogy szükség lesz egy új trilógiára, mint az SW új zászlóshajója. Én hajlok affelé, hogy egy új, eredeti történetre van szükség (elvileg eddig a sajtótájékoztatók, és nyilatkozatok is erre engednek következtetni), amiben feltűnhetnének a régi szereplők (Mark Hamill pl, nagyon jó lenne amolyan Obi-Wan Kenobi-szerű, bölcs öreg tanítónak), de szükség lesz bizony egy új generációra. Valamint az sem lenne utolsó, ha az EU-nak legalább a klasszikusabb részével igyekeznének nem ellentmondani az új részekben. Mivel a részek játszódhatnának 20-30 évvel a Jedi után, így azt a kontinuitást viszonylag könnyen meg lehetne őrizni. Csak egy minimális erőfeszítés kérdése lenne az egész. És, hogy miért fontos ez?

DisneyStarWars.jpg

Nos, leginkább azért, mert amikor a rajongói elvárásokat soroltam, egyértelműen bebizonyosodott, hogy az Episode VII-nek lehetetlen lesz minden elvárásnak megfelelni. Ezért lenne hát a legokosabb lépés, ha az új trilógia a fentebb vázolt mederben haladna, és mellette kapnánk egyéb animációs, vagy akár esetleg élőszereplős filmeket. Például jöhetne egy animációs vagy élőszereplős trilógia a Régi Köztársaság korából. Emellett feltenné a koronát a Disney munkásságára, ha fognák, és mondjuk a legtöbb olvasó által az EU ékkövének tartott Thrawn trilógiából is összehoznának egy animációs filmet. Megmondom őszintén, már a The Clone Wars sorozat karikatúraszerű látványvilágát is elfogadnám, de ha már a Disney-nél van a világ legprofibb grafikusainak egy jelentős része, akkor miért ne mennének tovább, és készíthetnék el ezeket a filmeket hasonló színvonalon, mint a The Old Republic játék videói?

 

 

 

És ami a legjobb, így Luke, Han és Leia feltűnhetnének újra fiatal valójukban, ezzel kvázi megkapnánk a Jedi konkrét folytatását is, járókeret és reuma nélkül.

És akkor a különböző kicsiknek készült animációs mesékről, meg LEGO Star Wars-okról még nem is beszéltünk, amik bár engem teljesen hidegen hagynak, de a Disney helyében ezt a vonalat is erősíteném.

 

A lényeg tehát az, hogy a Star Wars franchise jövőjét én nem egy szűk mederben képzelném el, hanem a lehetőségek tárházaként. És nagyon remélem, hogy a Disney is így gondokozik. Valamint, hogy van annyi eszük, hogy rádöbbenjenek, a franchiseból minél több pénz kisajtolásához (ami ugye a lényegi céljuk, ne legyünk naívak) a legeredményesebb utat az igazán jó, minőségi Star Wars címek jelentenék.

tumblr_mczmw48Qj51rkqdo2o1_1280.jpg

Meglátjuk majd, mit hoz a jövő, én úgy gondolom, a Disney ezt vagy orbitálisan elszúrja, vagy ténylegesen halhatatlanná teszi a Star Wars világát! Szerintetek melyik a valószínűbb?

3 komment

Címkék: star wars disney elmélkedő old republic expanded universe 1313 detours

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr454898174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[Imhotep] 2012.11.09. 18:52:21

Hehe, nagyon ráérsz te melóhelyen elmélkedni :)

Dexter... (törölt) 2012.11.10. 19:18:58

Én nem vagyok SW fanatikus nem ismerem olyan mélységig az univerzumot, mint a posztoló, de nyilván én is örülnék egy jó filmnek.

Én alapvetően jó dolognak tartom, hogy Lucas eladta az Sw-t, mert már kezdett egy kicsit megposhadni a kezei között.

Ha Bosszúállókat vesszük kiinduláspontként, akkor inkább az a veszély, hogy lesz egy látványos, de egyébként összecsapott folytatás. Bár én sem vettem meg a vizuális effekteket, a 3d-t, meg csihipuhit, de ezért nekem inkább a forgatókönyv számít. Egy Sci-fi-nél pedig a világ hangulata, és a mögötte húzódó a filozófia. A 3d megjelenése óta filmek egyértelműen a látványnak lettek alárendelve. A maradék játékidőbe pedig megpróbálják bele sűríteni a legtöbb klisét love storytól kezdve, a cukiságon át, a meglepő fordulatig. Ez különösen igaz a nagy múlttal rendelkező filmekre, mert ott muszáj olyan legendává váló jeleneteket berakni, amik nélkül elképzelhetetlen az adott világ. Mivel nincs elég idő megágyazni egy-egy jelenetnek vagy fordulatnak, így nem is váltja ki a kellő hatást. Ráadásul a stúdiók egyre kevesebbet mernek kockáztatni, tehát nem mernek lenyúlni az alapokig és újra értelmezni az univerzumot. Eddig egyedül a Batmannal merték ezt megcsinálni (max respect Nolannek). Én azt jósolom, hogy az Episode 7 semmi újat nem fog majd tartalmazni, döntően a korábbi részek kliséire épül majd, de legalább látványos lesz.

Egy darkos SW sorozatot lájkolnék.

DeadMan · http://csigafasz.blog.hu/ 2012.11.11. 04:21:07

@Dexter...: Ha az Uderworldből végre tényleg lenne valami, azt mi is nagyon tudnánk lájkolni... addig is marad a 1313 várása.
süti beállítások módosítása