HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Top Gun- Hard Lock

2012.05.17. 16:32 Bixi84



























Maverick újra beint az oroszoknak, vagy japánoknak, vagy most mi van? :D


Nincs ember a földön aki ne ismerné a legendás filmet Tom Cruiseal a főszerepben (Maverick), aki egy elit pilóta suliban arcoskodik. Nos hiába láttuk a filmet a játék még csak nyomokban sem hasonlít a film történetére. Maverick ezúttal a háttérből drukkol nekünk, mi pedig a legjobb tudásunk szerint arcoskodunk a felhők közt egy legendás masinával, ami egészen pontosan egy F/A 18 Hornet.


























22 tonna, hatótávolság 1060km, mindez 1900km/h végsebességgel, megfűszerezve kis ágyúval, pár rakétával és némi (7 tonna) egyéb fegyverzettel. Napjaink egyik leghatékonyabb vadásza. A Top Gun- Hard Lock a Perzsa-öbölért folytatott harcokba repít be minket nem kis gázzal, viszont ahogy az elején is mondtam senki ne várja, hogy majd Tom Cruise kiment minket a kulából ha épp barnulna a naci egy egy "nehezebb" küldetésnél.(nehéz küldivel nem találkoztam!)


Az Amerikai légierő frissen diplomázott pilótájaként dobnak be minket egyből a mély vízbe. Első küldetésünkön meg kell védeni területeinket az ellenséges erőktől az elnök parancsára. A hívójelünk Spider, a gépünk pedig a már korábban említett Hornet. Gépünk csodálatosan  csillog a lemenő nap fényében a tenger felett....nem lehet semmi gond. Gondoltam én kis naív. Hamar rá kellett jönnöm, hogy ez nem az a Tom Clancy féle erősen szimulátor jellegű játék lesz, de bíztam a kitartásomban és a kezdeti nehézségek után hamar megszoktam a förtelmesen rossz irányítást.


Szerettem volna azt írni, hogy ez egy árkád játékhoz illő irányítás, de ez még annak sem felel meg, vagy csak nagyon vékony hangon és akkor a játék fizikájáról nem is beszéltem, aminek köze nincs egy húsz tonnás repülő viselkedéséhez a levegőben. Aki rendelkezik megfelelő kontrollerrel az bárhogy rángathatja a gép maradéktalanul teljesíteni fogja a kiadott parancsot. W,A,S,D-vel tudjuk a gépet jobbra, balra, fel és lefele irányítani, a balra nyíllal balra csavart, a jobbra nyíllal jobbra csavart csinálunk, ami mondjuk menekülésnél nagyon jól jöhet, az előre nyíllal gyorsítunk (a hang robbanás effekt elég szép), a maradék gombunkkal pedig hirtelen felránthatjuk a gép orrát amivel akár a híres filmes manővert is megcsinálhatjuk. Tudunk kilőni még csalikat az ellenséges rakéták számára és körülbelül ezzel ki is merül a játék technikai tudása, természetesen van géppityónk, meg különféle rakétáink is.


Tizenöt küldetés vár ránk, egyenként 10-30 perc, vagy még több játékidővel. Előretolt légi megfigyelés, felderítő feladatok, kíséret, támogatás és csapásmérés, a feladataink elég változatosak lesznek. Egy biztos, a fejlesztők nem tették túl magasra a mércét a Top Gun esetében. Egész játék alatt nem derül ki, hogy ki ellen is harcolunk, mindig csak simán megszállóknak vagy rezsimnek nevezik az ellenséget. Értem én, hogy kis pénz kis foci, de legalább valami hiteles történetet bele tehettek volna  a játékba ha már egyszer háborúról van szó. Az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Irán, Irak, Bahrein, Katar, Kuvait, én Omán uralta terület az 1991-es öbölháború óta a háborús játékok, regények nagyon felkapott helyszínei, tele lehetőséggel, ennek ellenére a játék elég fantáziátlanra sikeredett.


Tom Cruise most az asztalt csapkodja úgy röhög annyira hiteltelen és unalmas lett a játék története. Az első pár küldetés után az ember elgondolkozik rajta, hogy egyáltalán megéri e végig tolni, mert a küldetések közt nem sok különbség van már ami a nehézséget illeti.(többnyire csak hosszabbak) A negyedik-ötödik küldetés után már tényleg frusztráló, hogy semmi kihívás nincs a feladatokban és egyre csak hosszabbak és hosszabbak lesznek ahogy haladunk előre. Az egész játékot a laza stílusa és a pörgős játékmenet menti meg a totális csődtől, ez az egyetlen dolog amiért az ember mégis leül a gép elé és hajlandó lövöldözni kicsikét.
Küldetéseink során célkeresztünkbe kerülnek vadászgépek, hadihajók, épületek amiket meg sem kell sorozni, elég egy rakéta és már húzhatunk is vissza az anyahajóra. Ha küldetés közben bekapnánk egy két találatot akkor sincs nagy gond max kis füst csíkot húzunk az égen magunk után, de nagy gondot nem okozhat. A játék annyira könnyű, hogy a botkormányt szorítva egy 10-20 perces epilepsziás rohammal lerombolhatjuk talán fél világot, de az ellenfelet tutira, ehhez nem kell Top Gun-ba mennünk kiképzésre.


Említettem már, hogy a játékot a pörgős játékmenet menti meg, de azt még nem, hogy ezt miként is teszi. A játékban ha egy gép mögé osonunk szélsebesen, akkor aktiválhatjuk a Hard Lock funkciót, ami a játék talán leglátványosabb és legszórakoztatóbb fjúcsöre, amit a shift lenyomásával aktiválhatunk és már indulhat is az akció. Ez gyakorlatilag egy robot pilóta, ilyenkor a gép magától üldözi az előttünk vadul cikázó gépet ránk csak a célzás és a tüzelés marad, igaz közben néha manővereket is végre kell hajtanunk, de olyankor kapunk jelzést mely gomb lenyomásával tehetjük meg azt. Ha sikerül kilőnünk a gépet akkor kész vagyunk és mehetünk is haza, ellenkező esetben kezdetét veszi a vad menekülés, mert olyankor a két gép helyet cserél egy gyors manőverrel és az üldözőből hamar üldözött lesz. Olyankor követni kell a gép utasításait és ha jól reagálunk hamar megint az ellenség háta mögé kerülhetünk.
Nem tudom mi volt a fejlesztők célja ezzel az alsó hangon is csak halkan mondott átlagosnál gyengébb játékkal, mert túlzás nélkül állíthatom hogy a speciális effektek gyengék, a repülőgépek kidolgozottsága gyenge, a szárazföld siralmasan szánalmas a kép maszatos. A film néha felcsendülő betétdalán kívül nem sok említésre méltó dolog van a játékban, mégis nekem a tenger kinézete és a lemenő nap narancsos fénye ahogy a géppel röpködök nagyon bejön.


Küldetéseink során összesen tizennégy vadászgéppel fogunk találkozni, ami nekem kicsit kevés, de mindenesetre ennek is örülni kell. Aki szereti a multit az pedig mehet online szórakozni. Jó hír, hogy van 4 fős coop mód és 16 fős egymás elleni harc, amiért a játékosnak nem kell fizetnie, de ha eladod a játékot akkor a következő játékosnak fizetni kell érte, ezzel szeretnék a kalózkodást visszaszorítani és a használt játék piacot tönkrevágni, de őszintén megmondom nem tudom ki az a marha aki ezért pénzt adna.
Aki a játéktól nem vár sokat az valószínű nem is fog csalódni. Azoknak ajánlom akik nagyon unatkoznak otthon és nincs mivel játszani. Gyakorlatilag az egész család játszhat vele mivel egy öt éves is könnyen elboldogulna vele.


A játék elég középszerű lett vagy még azt sem éri el, mindenesetre nekem bejön, valószínű azért, mert én szeretem az agyatlan, buta, értelmetlen játékokat, bár valószínűnek tartom, hogy ennek az árából vásárolt héliumos lufival is jól szórakoznék a haverokkal. Gépigénye gykorlatilag a béka segge alatt van, nekem AMD Athlon 6000+, 4 GB ram, Sapphire Radeon HD5670 1GB-al max felbontáson a maximumon teljesen simán futott úgy hogy közben még vettem is videóra.



A végére tartogattam a tartalmak tartalmát! Első küldetés HD720-ba csak nektek csak ma. Tőlem! :D


 

Szólj hozzá!

Címkék: pc játék poén hard top gun lock játékteszt

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr804522521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása