HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Sci-fi karaktertípusok 3 - A Bölcs Tanító és a Humorforrás

2012.01.11. 16:23 DeadMan

Hát elérkezett a 3. fejezet is tanulságos tanulmányunkból:)

 

Mert bizony, minden történetnek szüksége van Bölcs Taníróra, na és persze Humorforrásra is!

A Bölcs Tanító

Általában vénségesen vén, világlátott mesterek ők. Mindenről tudnak mindent, de ha kérdezel, csak valami ködös rébuszt kapsz válaszul. Ennek ellenére a mester mégsem haszontalan: nagyon jó például túlzottan hosszú, unalmas monológok előadásában, és okoskodásban. De ne legyünk túl szigorúak, mert a nap végén a Hős mindig rájön, bizony nem boldogult volna mestere furcsa tanácsai nélkül.

Tipikus Bölcs Tanítók:

Obivan bácsi (Obi Wan Kenobi)

Két Skymókust is okított, és csak félig vallott kudarcot. Úgy tűnik, a jedi rendben ez már komoly sikernek minősül, úgyhogy örvendjünk. A mester valami nagy jedi tábornok és diplomata volt, de aztán élete nagy részét valahogy mégis sikerült remeteséggel töltenie, Anakin porontyára vigyázás címszó alatt. Azért el kell ismernünk, jól döntött az öreg, épp kapóra jött a halála az Új reményben.

Hajasbaba (Book tiszteletes)

Hogy is mondta Imhotep? "Tiszteld a tisztelendőt, s bajban veled tudhatod őt!" Na hát Book tiszteletes is valami csuhásféle akar lenni, de bizony megvan neki a sötét múltja is. Ez azonban már nem nagyon fog kiderülni, legalábbis mozgóképes formában nagyon úgy néz ki, és most morzsoljunk el egy kollektív könnycseppet a Firefly sorozatért :(

 

A Humorforrás

Csetlés-botlás, rossz viccek, répa meglepetés tál. Bizony, a Humorforrás fontos kellék sci-fi esetében is. Mert kellenek olyan karakterek, akik lököttségükkel fel tudják dobni a legsötétebb pillanatokat is. Egy jól megalkotott humoros karakterrel melléfogni szinte lehetetlen (kivétel: Jar Jar :P)

Tipikus humorforrások:

Sparky (Rygel Dominár)

Ez a tökmag állítólag valami hatalmas nagy uralkodó. Ez mondjuk nem sokat számít, amikor szökött fegyencként egy hasonszőrű bagázzsal megrakott leviatánra kerül. A gond ott van, hogy őt ez nem zavarja, és továbbra is úgy viselkedik, mintha ő hugyozta volna a Féregjáratot. Ez pedig rengeteg humoros szösszenethez vezet. Ezután már csak a sluszpoén, hogy töpörödött uralkodónk ráadásul még azzal a csodálatos fiziológiai tulajdonsággal is rendelkezik, hogy héliumot fingik, és gyakorlatilag napalmot pisál:)

 

Doctore (A doktor)

Az otthonról messzire került Voyager föderációs hajó sajnos szűkölködik orvosokban, így bekapcsolják az orvosi segédhologramot, ami aztán kénytelen állandó jelleggel ellátni a medikusi teendőket. Sajnos a Doki nem erre lett kitalálva, így többek között a modora hagy némi kívánni valót maga után. Szociális képzetlenségét különböző kísérletekkel igyekezik mérsékelni, ám ezek többnyire csak újabb bizarr, de humoros jelenetekhez vezetnek.

 

És a köztes zöldmoszat pedig:

Yoghurt (Yoda mester)

Ő a tanítók tanítója, az Erő legfőbb mestere. Ugyanakkor igazán szórakoztató humorforrás is egyben. Az angol nyelv nyeltvani szabályait sajnos nem sikerült tökéletesen elsajátítani,a de ez vagy senkit sem zavar, vagy senki nem meri megemlíteni neki (én az utóbbira tippelnék). Egy biztos, vele van a Svarc!:)

Ennyi lett volna a móka mára gyerekek. Legközelebb megnézzük magunknak az Antihőst és a Köpönyegforgatót! Addig is próbáljátok használni az Erőt! :)

Szólj hozzá!

Címkék: scifi elmélkedő karakterek bölcs tanító humorforrás

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr253537291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása