HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) blizzard (10) Blizzard (3) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Fatal1ty

2011.12.27. 15:19 csigafasz

Melyik kocka ne ismerné ezt a 8 karaktert ebben a sorrendben? Ahogy a zabásoknak összefut a nyál a szájukban a Gundel palacsintától, úgy gerjed rá a kocka a monitorra a Fatal1ty szó láttán/hallatán, hogy most épp milyen összefüggésben került elő?
350 ezer dollár elég sok pénz árfolyam ingadozás ide vagy oda... (uszkve 80 millió jó(?) magyar forint). S ha még azt is hozzátesszük, hogy mindezt egy huszonéves fiatalember játszva kereste össze alig pár év alatt, akkor még impozánsabbnak tűnhet ez az összeg.

Ez a háromszázötvenezer dollár persze csak becslés: egyes források szerint háromszor ennyi, más források szerint ennek a tízszerese. Az igazán meglepő azonban nem is az összeg és nem hősünk életkora. Az igazán döbbenetes (és elismerésre méltó) ebben a történetben az, hogy kizárólag PC-s játékokkal kereste meg ezt a vagyont. Ráadásul nem úgy, hogy ilyen játékokat fejlesztett, programozott vagy forgalmazott volna. Johnathan „Fatal1ty” Wendel úgy tett szert hírnévre és vagyonra, ahogyan valószínűleg nagyon sok fiatal szeretne: nem tett mást, csak játszott ezekkel a játékokkal.

Egy sérült csukló...

Amikor 1981-ben megérkezett a kis Johnathan, a boldog szülők, James és Judy nem is sejtették, hogy a világ első és leghíresebb professzionális játékosának adtak életet. Persze akkoriban még nem nagyon voltak a mai értelemben vett számítógépes játékok: Johnathan szülei az autóiparban dolgoztak, majd hősünk tizenhárom éves korában elváltak. Johnt az édesanyja és nagybátyja nevelte tovább, és egészen hét éves koráig nem is volt semmi különleges a fiúban. Ekkor azonban egy sajnálatos baleset következtében a kis Johnathan egy iszonyú nagyot esett játék közben, és elég súlyosan megsérült a csuklója. Az orvos azt tanácsolta neki és a szülőknek, hogy a további, felnőttkori komplikációkat (pl. a csukló úgynevezett „bemerevedését”) elkerülendő, sportoljon sokat. John szó szerint vette a jó tanácsot: a következő években megszállottként űzte a baseballt, a focit, a jéghokit, a pingpongot, tekézett, golfozott és biliárdozott.
Ez már önmagában is szép teljesítmény, azonban már ekkor kezdett megmutatkozni a fiú érdekes jellemvonása: a sportolást ugyanis nem magáért a sportért (vagy a mozgásért) szerette – egész egyszerűen mindenáron nyerni akart. Mindig. És minden sportágban. Eltökéltségének és kitartásának (tehetségének?) köszönhetően pedig nyert is. És ha egy sportágon belül már nem volt kihívás, akkor jött a következő, majd a következő és így tovább.

Sportból jatek

Pár évvel később (1997 körül) megérkeztek az első látványos, 3D-s játékok, és John felfedezte bennük a „sportot”. Mivel a hagyományos sportok terén már nem sok kihívás maradt számára, John a győzelem örömét és a kihívást ezúttal a hálózatos játékok terén kereste. Először csak a barátaival játszott, amikor azonban megtudta, hogy ebben a műfajban is léteznek a szó szoros értelmében vett versenyek, akkor gőzerővel rákapcsolt. Némi gyakorlás után (ami jelen esetben Quake-ezést jelentett) 1999-ben benevezett a CPL (Cyberathlete Professional League) tornára Dallasban, és rögtön a harmadik helyig küzdötte fel magát.

Egy kezdőtől ez igazán nem rossz eredmény. Ráadásul a nevelőapja folytonosan zaklatta, hogy kezdjen már valamit az életével, és hagyja végre a folytonos számítógépezést, John tehát úgy döntött, „fricskát” ad a szülőknek, és mostantól a játékból, illetve a versenyekből fog megélni. (Ebben az elhatározásában valószínűleg segítette a CPL négyezer dolláros díja is, ami tizennyolc évesen nem rossz bevétel...)

Kis gyakorlás után el is repült hát Svédországba, ahol rögtön kihívta a világ legjobb tizenkét (Quake III) játékosát. Ez a teljesítmény azóta is rekordnak számít: John tizennyolc meccset játszott a legjobbakkal, és mind a tizennyolcat megnyerte – ezzel hivatalosan is ő lett a világ legjobb Quake III játékosa.

Két hónappal később már mint világbajnok mehetett ismét Dallasba, sikeresen megvédve címét a sok száz nevezővel szemben – és boldogan zsebelhette be a negyvenezer dolláros fődíjat.

 

"Ha második vagy, akkor  te vagy az első aki veszít" (Ayrton Senna)

Innentől pedig már nem volt megállás: Fatal1ty elkezdte járni a világot, minden létező versenyre elment, minden versenyszámban elindult (Quake, Painkiller, CounterStrike, Unreal Tournament, Doom 3 és minden egyéb), és persze közben degeszre kereste magát. Fatal1ty ugyanis nagyon ritkán veszít, a legrosszabb eredménye a hatodik helyezés, de ez is csak egyszer fordult elő (2005, CPL Spain World Tour Stop, Painkiller, Barcelona), legtöbbször az első, a második, illetve ritkábban a harmadik helyen végez.

Ilyen teljesítményre persze hamar felfigyel a szakma: Fatal1ty (a név amúgy John egyik kedvenc játékából, a Mortal Kombatból származik) hamar kapott maga mellé egy menedzsert, akinek a segítségével azután megszülettek a Fatal1ty reklámok. Reklámozott már internetelérést, processzort, monitort, sőt még energiaitalt is. Ráadásul a gyártó cégek is látnak fantáziát Johnban, hiszen kivel is lehetne jobban reklámozni például egy egeret, mint azzal az emberrel, aki éppen egérrel kereste össze a vagyonát. Így eshet meg, hogy ha hajlandóak vagyunk kicsit többet költeni a szokásosnál (és fanatikus játékosok vagyunk), akkor vehetünk hivatalos Fatal1ty alaplapot, amit régebben az Abit, újabban az ASRock gyárt, tápegységet az OZC-től, videókártyát, CPU-hűtőt, házat (Zalman), egeret (az egér kifejezetten John útmutatásai alapján készült, csak hardcore gamereknek ajánlott!).

(prohardver.hu nyomán)

Szólj hozzá!

Címkék: asrock fatal1ty

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr23499023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása