HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Modern Warfare 3 - Captain Price visszatért!

2011.11.13. 16:06 DeadMan

És bizony keményebb, mint valaha...

Végre megjött a Modern Warfare sorozat 3. része, a trilógia záró darabja, ha úgy tetszik. Jó előre le szeretném szögezni, nálam a Battlefield vs CoD versengést ismét csak Price papa kalandjai nyerték. Na de miért is? Ezt a tovább mögött kifejtem.

A sztori pontosan ugyanott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész véget ért. A ruszkik lerohanták New York-ot, de offenzívájuk rekord rövid idejű lesz, nekünk köszönhetően (Itt többnyire egy Frost becenecű úriember bőrébe bújva fogjuk ontani az ólmot). Persze ez a konfliktus csak a figyelemelterelés, míg a már régóta keresett főgonosz, Makarov a háttérben tovább szövögeti a szálakat. Minden vágya, hogy kirobbantsa a 3. világháborút, és bizony nem válogat az eszközökben (London, Párizs már sosem lesznek a régiek). De ehhez bizony az őt régóta üldöző Price-nak, és az előző rész végén csúnyán megsérült "Soap" MacTavish uraságnak is lesz egy-két keresetlen szava. Új karakterként jelenik meg még Yuri, leggyakrabban őt fogjuk irányítani. (Spoiler - Yuriról kiderül, hogy elég komoly múltja van Makarov-val. Hogy miután Price erre rájön, miért is bízik meg benne továbbra is, azt mindenki megtudja majd szépen a maga idejében.)

Tehát a single kampány szokás szerint zseniális, hozza a Modern Warfare-től már elvárt színvonalat. Remek sztori, karakterek, filmes szkripthegyek, lezuhanó repülőgépek, súlytalanságban lövöldözés, összedőlő épületek, és ugye a nélkülözhetetlen, halhatatlan Price kapitány, akit, ha felmérgesítesz, felköt egy biztosítókötélre, majd mialatt élettelenül lógsz, még rágyujt egy szivarra. 

 

Nekem a kampány végigvitelének ideje 7 óra felett volt, de az az igazság, hogy szerintem ebbe a program beleszámolta, amikor 1-2 misszió annyira magával ragadott, hogy kénytelen voltam másodszor is letolni őket. Mindenesetre, abban biztos vagyok, hogy ha valaki nem speedrun-ozik, akkor 6 órára mindenképpen szüksége lesz, amíg a játék végére ér. Ami szomorúan rövid idő, a mai FPS kínálatban azonban sajnos mégis átlagos. Ezen kívül ne feledjük, a kampány végigjátszása után még vár ránk a Spec Ops, amiben a survival móddal és a különböző speckó küldetésekkel még a többszörösére növelhetjük a játékkal töltött időt!

A játék grafikailag is jól megállja a helyét. Természetesen a Battlefield szebb (már ahol nem épp ocsmányul igénytelen, de ez már egy másik történet:)), de az MW3-nak sincs szégyenkezni valója. Tudom, divat fikázni az idejétmúlt engine-t, de az Infinity Ward megint megmutatta, hogy ők nem a Treyarch, és a játék látványvilágán, és gépigényén is meglátszik a tőlük megszokott profizmus.

A zene véleményem szerint az MW2-ben mintha egy hangyányit jobban sikerült volna, azonban a Battlefield ezen a fronton sem versenytárs. Hangok terén is meg szeretnék nyugtatni mindenkit: elfelejthetjük a Black Ops 3 féle fegyverhangját. Ismét minden úgy szól, ahogy kell neki!

 

Multiplayer fronton az MW3 úgy érzem, már nem igazán tud pluszt hozzáadni, így itt talán a Battlefieldnek adnám a koronát, ha szeretném a Battlefield-féle multi mókát. Mivel azonban nem igazán vagyok oda azért a fajta "warozásért", ezért számomra multiban is marad a CoD, bár elsődlegesen mindig is a rövid, de filmesen ütős single player érdekelt ezekben a játékokban.

Úgy érzem nagy divat lett fikázni a CoD-ot manapság, és sokan a Battlefieldben látják az ellenfelet, a fikázók által felhozott problémák azonban nem a CoD sajátjai, hanem az FPS piacot szinte teljességében megmérgező negatív tulajdonságok, melyekért elsősörban a nagy kiadók felelősek, és a Battlefield ugyanúgy nem mentes tőlük. Végezetül, szerintem mindkét játék nagyon jól megél egymás mellett. Mégis, ha választanom kell, akkor nálam toronymagasan a CoD nyeri a gigászok összecsapását. Aki nem érti miért, az próbálja ki a single kampányt, vagy legalább nézze meg a most következő összeállítást. Majd ha ilyesmik lesznek a Battlefieldben is, akkor majd telepítek miatta win7-et:

 

 

Pár durva jelenet:

 

Vigyázat, giga spoiler!! Az utolsó jelenet:

A videók ugyan nem a PC-s verzióból vannak, a képeket azonban magam lőttem, és hát látható, hogy bizony érdemes PC-n tolni ezt a játékot is. Próbáljátok ki ti is!

1 komment

Címkék: call of duty modern warfare 3

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr353374635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Makkarc 2011.11.16. 02:05:03

Jó anyag! Egy másodpercre nem áll le, néhol már túlságosan is intenzívnek éreztem, olyan érzésem volt pár helyen mintha az egész világ szórná rám az atomot :D
süti beállítások módosítása