HTML

Lájkolj minket a facebookon!

Friss kommentek

  • Tblog: 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze a 3. évadra. Aztán a pénzt az ügyintézőjük lenyúlta, majd átjáts... (2016.12.27. 19:50) Nuka Break - a Fallout websorozat
  • Jocó ügynök: Hú, azért a vége kicsit lehangolóra sikerült :) Amúgy nemrég olvastam egy nagyon király cikket pon... (2016.04.18. 00:15) Csajozási tippek Űberkockáknak
  • Frady Endre: @Romboljuk le a modern világot... (törölt): Kiadtam e-könyvben! publioboox.com/hu_HU/tonnas-vereb... (2015.11.19. 11:23) Obi-Wan bácsi és a texting
  • DeadMan: @Wertzui: Csak a saját nevemben beszélhetek, de én már nagyon régen nem írtam. Ezt a blogot eleve ... (2015.01.10. 17:38) Bujjék mindenkibe!!!
  • csigafasz: @Wertzui: Mondhatnám, hogy kivártuk a végét (ha vége van?) de igazából a lustaság nagyobb úr volt,... (2014.11.01. 20:56) 41ezer méterről ugrott a Google egyik vezére

Elérhetőség

e-mail: csigafaszblogkukacgmailpontcom
Ide (is) várjuk észrevételeiteket a bloggal kapcsolatban, ha nem mernétek kommentelni, vagy csak lusták vagytok regisztrálni egy indapasst.

Címkék

acer (3) ajánló (3) alien (3) amd (5) anonymous (7) apple (17) arc nélküli (4) asrock (5) assembly (4) asus (8) az élet nagy kérdései (29) barkács rovat (5) béta (6) biztonság (3) Blizzard (3) blizzard (10) börszdéj (4) call of duty (4) cg laikus (11) Címkék (8) cisco (4) cleverbot (6) cod (3) corsair (3) csaj (8) csigafasz (6) dance (4) demotivalo rovat (38) diablo (17) diablo 3 (18) egér (3) elmélkedő (23) error (3) facebook (30) fail (4) felhasználó (10) film (3) firefox (10) forward unto dawn (3) game (4) games (5) game of thrones (6) geek (6) google (24) gyászhír (3) hack (15) halo 4 (5) hardware (6) hdd (7) hiba (7) hírek (16) hoax (3) humor (139) húsvét (3) ingyenes (3) intel (5) internet (6) it girls (84) játék (19) játékteszt (6) jelszó (3) kapjazagyadhoz (13) karácsony (20) karakterek (4) kocka (9) kockulás (8) konzol (4) lan (3) LG (3) logó (3) mass effect 3 (5) microsoft (19) mikulás (9) mobil (3) mod (7) modding (14) mucsi (3) ncore (3) need for speed (4) nfs (4) nintendo (6) nokia (7) no comment (4) nvidia (3) paródia (6) pc (42) pentium (6) poén (36) question of the week (16) ram (6) rendszergazda (5) retró (17) router (3) rpg (3) samsung (7) scifi (4) server (7) simon (4) skyrim (11) sorozat (9) south park (3) star wars (39) star wars hét (24) steve jobs (5) szilveszter (4) szombati bölcsesség (45) tényfeltáró rovat (3) teszt (8) torrent (5) trailer (16) trance (7) usb (8) vasárnapi videó (84) vga (3) vicc (4) vírus (5) warez (8) western digital (5) wifi (5) windows (23) xbox (3) xmas (3) xmas music (3) xp (3) zene (10) zenesarok (22)

Az ideális LAN-party kellékei

2011.10.29. 19:01 DeadMan

"Manapság, a szélessávú internet korában, amikor már minden játék MMO, a LAN-party már nem divat ám!"

Hallhatjuk a kifogást oly sűrűn. Blogunk szerkesztőinek hivatalos válasza erre:

Fogd be a pofád, jobbágy! Dehogynem divat, nagyon is!

 

lan-party-764022.jpg

 

 

Kérdem én, van-e annál jobb érzés, mint amikor - miután egy jól célzott lövéssel lefejeztük  - odafordulunk a haverunkhoz, és gúnyos kacaj kíséretében a pofájába vágjuk: lefraggeltelek, köcsög!

Ugye, hogy nincs! Legyen szó 4 jóbarát összeüléséről a pincében, vagy egy többszáz fős versenyről, a LAN-ozás a mai napig a kockák egyik kedvenc időtöltése. De nézzük meg, milyen óvintézkedések elengedhetetlenek hozzá, hogy 4+ társunkkal egyetemben biztonságban összegyűlhessünk egy kis vidám csapatos berúgásra LAN-partyra:

 

 

 

Tartalék router

"Az én routerem márkás, megbízható minőség. Biztos, hogy működni fog"

Igen, persze, ez biztos így van... kivétel, ha épp nem! Mert az a router talán ki óhajtja találni, hogy Murphy törvénye alapján épp aznap kíván tönkremenni. Ilyenkor aztán nem árt, ha van még egy routered elfekvőben, vagy elegendő UTP kábeled, hogy direktbe köthess minden gépet, és valami szörnyű torzszülőtt csillag topológiával valahogy mégis csak életre hívj egy működőképes hálózatot. És ezzel el is jutottunk következő pontunkhoz, mely nem más mint:

Tartalék kábelek

A legjobb, ha valamelyikőtök egy 100M-es kábelköteggel, egy nagy doboz UTP csatlakozóval, meg egy krimpelő fogóval érkezik. Higgyétek el, nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor pont kiszámolt mennyiségű, előre elkészített kábelt hoztatok, de az egyik valamiért nem akar működni.

21800_image_44_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"De hát a vezeték nélküli routerek korában minek a kábellel bajlódni?"

Tanuljuk meg egyszer és mindenkorra: a vezeték nélküli hálózat az ördögtől való! Persze nagyon jól tud jönni, amikor fizikailag nem tudjuk összekötni a gépeinket, de egy LAN-party esetén felejtsük el, mert megbízhatatlan, ha huzamosabb idejű játékra akarjuk használni.

LAN-képes gép

Azt hihetnénk, ezt ki sem kell külön emelnünk, de naivak lennénk, ha nem feltételeznénk, hogy mindenki járt már úgy legalább egyszer, hogy a haverja beállított, hóna alatt egy horpadt dobozba összelapátolt nyomtatottáramkör kupaccal, és a tetejére díszítésként odagányolt kábelrengeteggel.

junk.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pár éve egy kedves barátom is hozta a jó, LAN-képes gépét egy ilyen összejövetelre. Mondta is, hogy "működik a gép, csak ne érj hozzá." Na mondom ez érdekes, de kiderült, hogy tényleg így is van. Ugyanis hosszas forrasztgatások, és átkábelezések után is képes volt leállást produkálni a szobán keresztülfújó legkisebb szellő áthaladása esetén. Azt már nem is volt szívünk felróni neki, hogy még egy rohadt DVD-ROM-ot sem tudott szerezni bele, pedig csak 3x szóltunk, hogy lemezről fogjuk telepíteni a játékokat. És ez megint elvisz minket a következő pontunkhoz:

Nagy teljesítményű külső adattárolók

Ugye, amikor ismerősünk, barátunk olyan gépet hoz, amiben még egy CD-ROM sincs, akkor ez jelentősen meg tudja nehezíteni a játékoknak a gépére való feltelepülését.

"De hát ott a hálózat, másoljátok át azon keresztül!"

Igen, kedves barátom, javaslom is neked, hogy egyszer próbáld ki milyen is az, amikor a nálad lévő durván 7 gigás Modern Warfare.iso-t egyszerre 6-an akarják a kialakított helyi hálózaton keresztül magukhoz másolni.  Mennyivel egyszerűbb, ha az ember felkészültebb ennél, és a több példányban lemezre írt játékokon kívül ott lapul nála pár USB-s winyó is. Ez bizony jelentősen meggyorsítja a kívánt játékok minden gépre felkerülését.

"Előre fel kell telepíteni mindenkinek otthon a játékokat, és akkor nem lehet gond!"

Na barátom, ha ezt mondod, akkor pedig nyilvánvaló, hogy te még életedben nem jártál LAN-partyn!

Egyéb, kiegészítő jellegű, de mégis elengedhetetlen kellékek:

Pizza - amiből sosem lehet elég, és 2 nap után, jéghidegen is ugyanolyan jóízűen fogyasztod, két rocket jump között.

pizzaturtles.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Machete (ad31n kolléga ajánlásával) -  kis csoportunk testi-lelki épségét ugye óvnunk kell a kívülről érkező fenyegetésektől. Egyszersmind kiváló eszköz a fő szervező számára, hogy tekintélyét megőrizze.

machete.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a legfontosabb, amiről soha, semmilyen körülmények között nem szabad megfeledkeznetek:

 borsodi%20rekesz%2020x0,5l.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Remélem, hogy az alábbi kis cikk hasznos segítségül szolgál mindenkinek, aki mostanában azt tervezi, hogy összeül a haverokkal egy kis  Quake 3-ra, Diablozásra, Modern Warfare-ozni, CSézni, neadjisten valamelyik mostanság "LAN-opció nélkül" kijött játékkal kiügyeskedni, hogy működjön mégis úgy, ahogy annak rendje és módja lenne.

lanparty-2005_07_05-17_45_44.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ne feledjétek, együtt kockulni mindig jobb, mint külön-külön, a cybertér szörnyű hidegében!

500x_custom_1259006778508_raven13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem igaz?

 

Szerk: Várjuk véleményeteket, saját LAN-party élményeiteket a kommentekben.

2 komment

Címkék: sör lan router lan party

A bejegyzés trackback címe:

https://csigafasz.blog.hu/api/trackback/id/tr913338401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ad31n 2011.10.29. 20:34:00

DeadMan! Ez tényleg remek! :D A macsetés dologhoz meg annyit, hogy a pince ablakot se hagyjátok nyitva, ha panelban laktok, mert ott akarnak lemászni a trollkodó orkok és akkor tényleg kell a macsete! :) Durva volt! :D Bár amennyi vér folyt ott azon a szörnyű éjszakán, egy-két végtag nem számított volna! :D
süti beállítások módosítása